Prinses Amalia noemt eerste tiaramoment ‘ontzettend gaaf’

"Er zijn veel gesprekken en discussies over geweest."

Keuze uit een aanzienlijke collectie prachtige tiara’s en dan tóch die van je moeders trouwdag mogen dragen op je allereerste tiaramoment: dat moet wel bijzonder zijn geweest voor prinses Amalia. Ze vertelt in het persgesprek van vorige week vrijdag hoe ze tot de keuze is gekomen van de huwelijkstiara.

Discussies

Royalty-journalist Rick Evers vroeg de kroonprinses tijdens het persgesprek na de zomerfotosessie naar de voorbereidingen van het galadiner van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. Amalia liet weten dat er veel voorafgaat aan het uitkiezen van de kleding en sieraden. “Daar zijn ook veel gesprekken over geweest en discussies, maar uiteindelijk ben ik heel blij met hoe het eruit is komen te zien”, vertelde ze.

Moeder-dochtermoment

Was het Amalia’s eigen keuze om de bekende tiara te dragen? “Nee, mijn moeder legde me de mogelijkheden voor en vroeg wat ik zou willen.” Máxima vulde aan dat Amalia toen direct voor de huwelijkstiara koos. Dat moet wel een mooi moeder-dochtermoment zijn geweest.

Juwelen

De Prinses van Oranje verscheen bij het verjaardagsdiner van haar leeftijdsgenoot en toekomstige collega-koningin met de sterrentiara die Máxima droeg op haar trouwdag. Deze tiara heeft niet alleen een bijzondere verbintenis met haar moeder, maar ook met haar vaders kant van de familie. Máxima’s huwelijkstiara werd namelijk samengesteld uit verschillende juwelen uit de Oranje-collectie.

‘Ontzettend gaaf’

“Om zoiets voor het eerst te mogen doen, was voor mij ontzettend gaaf. Zeker met mijn voorliefde voor tiara’s. Ik vond het heel mooi dat ik de huwelijkstiara van mijn moeder mocht dragen”, zei de kroonprinses. Die voorliefde kan ze in ieder geval goed gebruiken bij al haar aanstaande tiaramomenten. We kunnen niet wachten op al het moois wat we tegen gaan komen.

Bron: RoyalTV | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws