Mag Amalia’s vriendje (weer) mee? Zó vieren onze royals vakantie

De Oranjes kijken reikhalzend uit naar hun Griekse vakantievilla.

Bootje varen, lezen, siësta’s houden en hopen dat de royal pubers de villa niet afbreken met hun vrienden: zó ziet de Griekse vakantie van onze royal familie eruit.

Prinses Alexia heeft al sinds 17 juni zomervakantie, prinses Ariane is een maandje later pas vrij en prinses Amalia lijkt haar tussenjaar te hebben afgesloten. Een periode waarvan niemand eigenlijk precies weet wat ze heeft gedaan. Maar één dingen weten we wel: de Oranjes kijken reikhalzend uit naar hun fraaie vakantievilla op de Griekse Peloponnesos, waar ze elk jaar wekenlang verpozen. Ditmaal hopelijk zonder toestanden: er zijn geen reisbeperkingen meer en bovendien hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich de afgelopen maanden buitengewoon nijver op werkbezoeken en verplichtingen gestort om de PR-schade van twee jaar corona te compenseren. Ze zijn, zoals velen, vast toe aan een break.

Design met uitzicht

En die kunnen ze nemen op hun benijdenswaardige stekkie in Griekenland. Willem-Alexander en Máxima kochten het huis in 2012 voor zo’n 4,5 miljoen euro, nadat hun plannen om in Mozambique een vakantievilla te kopen op te veel kritiek stuitten. Het is logistiek altijd wel even een gedoe om er te komen: landen op Athene betekent daarna uren rijden en zelfs de dichtstbijzijnde heliport is niet naast de deur. Maar ze hebben het ervoor over: de villa ligt in een rustig gebied en biedt uitzicht over de baai van Doroufi. Het huis was eerder van Duitse fotograaf Manfred Rieker en staat bekend als een licht en minimalistisch architectonisch hoogstandje. Ook niet onbelangrijk: ze hebben er alle ruimte.

Puberparadijs

De accommodatie bestaat namelijk uit drie geschakelde huizen op vierduizend vierkante meter grond, ideaal om de beveiliging in de buurt te hebben én de royal pubers een eigen plek om te chillen te kunnen geven. De A’s zullen zich niet zoals leeftijdgenoten kunnen uitleven in Cherso, maar Willem-Alexander en Máxima zijn zeer gastvrij als het aankomt op vrienden en vriendinnen die er mogen logeren. “Onze dochters vinden het heerlijk om in ons huis in Griekenland te zijn,” zei de koning daar eerder over. “Ze bepalen zelf wie ze meenemen en misschien vragen ze ons straks om af en toe niet aanwezig te zijn.”

Onbereikbaar

Op foto’s in buitenlandse media, die zich niet gebonden voelen aan de Nederlandse mediacode, is te zien dat de prinsessen vaak gezelschap hebben van vrienden en vriendinnen en dat vorig jaar ook Isebrand Kaldewei, de vermeende vriend van Amalia mee was. Het zal de onderlinge sfeer helpen dat er ruimte genoeg is om niet te veel op elkaars lip te zitten. Bij de drie huizen liggen meerdere terrassen en twee zwembaden. Van Wim-Lex is bekend dat hij op vakantie graag ‘onbereikbaar’ is: als Máxima en hij lezen en lummelen, kan de jongere generatie zich desgewenst elders op het perceel vermaken, zonder dat ze elkaar in de weg zitten.

Verder lezen? Het hele artikel vind je in de nieuwste Beau Monde. Nu overal verkrijgbaar!

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws