Throwback: kleine Amalia bij de doop van Alexia

Amalia ging haar eigen gang bij de doop van haar zusje.

Te schattig om niet nog een keer te delen: foto’s van een kleine prinses Amalia bij de doop van prinses Alexia.

Terug naar 2005

Dus blikken we hartje zomer even terug op een herfstachtige dag. Op 19 november 2005 werd prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien gedoopt in de dorpskerk van Wassenaar. De dan vijf maanden oude prinses draagt de traditionele doopjurk die in 1880 (!) al werd ontworpen voor prinses Wilhelmina, en die vervolgens ook werd gebruikt bij de doop van prinses Juliana, prinses Beatrix, prinses Christina, prins Willem-Alexander en prinses Amalia. Een echt vintage stukje kantwerk, dus!

Beeld: BrunoPress

Kleine Amalia

Maar ook cutie prinses Amalia droeg een opvallend, historisch jurkje bij de doop van haar zusje. Niet echt iets wat je in de zeroes zou verwachten, zelfs bij een aanstaande koningin niet.

Amalia (bijna 3 jaar oud) bij de doop van haar zusje. Cute! Beeld: BrunoPress

Het fluwelen japonnetje is een knipoog naar haar naamgenoot, Amalia van Solms (1602-1675), de vrouw van prins Frederik Hendrik van Oranje, hier geportretteerd door Rembrandt:

Beeld: Wikimedia Commons

Prinses trekt eigen plan


Beeld: BrunoPress

De prinses staat zó zoet op de kiekjes dat je bijna zou vergeten dat ze tijdens de doopdienst zelf een echte losgebroken peuter was. Niet stil willen zitten, maar vrolijk wijzend en babbelend door de kerk dartelen. Bij papa op schoot komen? Vergeet het maar! Eeuwig zonde dat er tegenwoordig bijna geen videomateriaal op het internet meer te vinden is van prinses Alexia’s doop, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Bron: Koninklijk Huis, Modekoningin Máxima, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws