Zara Tindall’s subtiele eerbetoon aan prins Phillip tijdens bruiloft

De bruiloft van Zara en Mike had een Grieks tintje.

Hoewel Zara en Mike Tindall in 2011 in het huwelijksbootje stapten, kijken we nog steeds met veel liefde naar de prachtige foto’s van hun bruiloft. En wat blijkt: de oudste kleindochter van de Queen bracht een lieve ode aan prins Phillip.

Sprookjesbruiloft

De bruiloft van Zara Tindall was een intiem royal sprookje. De ceremonie werd gehouden in het idyllische Canongate kerk in Edinburgh, en menig royal was helemaal uitgedost voor de Schotse bruiloft. Natuurlijk was de blushing bride het stralende middelpunt, met een witte jurk van satijn en zijde, een ontwerp van Steward Parvin. Maar de tiara was toch net een tikkeltje specialer.

Zara Tindall
Een stralende Zara op haar trouwdag. Bron: BrunoPress

Onder het mom something borrowed, had Zara namelijk een tiara geleend van prinses Anne. En laat deze tiara nu een heel bijzondere geschiedenis hebben. De Greek Key tiara is een waardevol bezit van Anne, die hem van haar moeder kreeg. Queen Elizabeth kreeg hem ooit cadeau van haar schoonmoeder, prinses Alicia van Griekenland en Denemarken. Een subtiele knipoog naar de geschiedenis van wijlen prins Phillip!

Zara Tindall
Het verliefde koppel na de ceremonie, in 2011. Bron: BrunoPress

Griekse naam

Ook heeft de Griekse tiara iets te maken met haar naam, die Zara aan oom Charles te danken heeft. “De baby kwam nogal plotseling”, herinnert prinses Anne zich over de geboorte van haar dochter, “en mijn broer vond Zara, een Griekse naam die helder als de dageraad betekent, erg geschikt.” Wat leuk!

Elf jaar getrouwd

Geluk brengt de tiara zeker, want Zara en Mike zijn ondertussen al elf jaar getrouwd. Hun huwelijk werd gezegend met de komst van drie kinderen: Mia (8), Lena (4) en Lucas (1).

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws