De marinière is het veelzijdige, favoriete kledingstuk van Kate Middleton

Casual, maar toch gekleed.

Als je Kate Middelton bent, dan wordt je outfit natuurlijk altijd van top tot teen geanalyseerd. Tijdloos mixen met trends en alles vooral goed laat passen. Dát is het modegeheim van Kate. De marinière, oftewel de matrozentrui, past dus perfect in haar kast. We zien Kate dan ook regelmatig met het truitje lopen en laten ons graag inspireren.

Comme Coco Chanel

Coco Chanel introduceerde dit kledingstuk in 1917 in haar nautische collectie: de marinière – een gestreept matrozentruitje. Sindsdien is het een geliefd kledingstuk geworden onder menig fashionista. Françaises paradeerden er vroeger al mee langs de Franse Riviera en ook nu zien we het eenvoudige maar chique truitje nog regelmatig opduiken.

Beeld: BrunoPress
Zo ook bij La Middleton! Kate droeg de gestreepte sweater bijvoorbeeld naar een officieel bezoek in combinatie met een witte highwaist short en haar Superga-sneakers. Casual, maar toch netjes.

Matrozenlook

De gestreepte matrozentrui staat erg mooi bij een pantalon met wijdere pijpen. De vier knoopjes op de voorkant van de pantalon dragen nog extra bij aan het matrozengevoel.

Beeld: BrunoPress

Kate kiest voor een geklede look wanneer ze de marinière combineert met een blazer. Door het toevoegen van de witte sneakers wordt de outfit juist weer meer casual.

Beeld: BrunoPress

Casual look

Door de eenvoud van het kledingstuk, is de matrozentrui enorm gemakkelijk te combineren met allerlei andere kledingstukken. Laat je dus inspireren door de Duchess of Cambridge. Of je nou kiest voor een volledige gestylde of een fijne casual look, de marinière past overal bij. Wij zijn om, thanks Kate!

Bron: Grazia, Flair.be | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws