Prins Harry en Meghan slepen humanitaire prijs in de wacht

De Duke en Duchess gaven aan 'humbled en ongelofelijk vereerd' te zijn.

De tweede prijs van dit jaar is binnen voor Harry en Meghan. De Duke en Duchess of Sussex ontvingen een humanitaire prijs voor hun Archewell Foundation. Ondanks dat ze de ceremonie niet bij konden wonen, gaven de Sussexjes aan verheugd te zijn om een prijs te krijgen voor hun werk.

Gul

We horen maar héél weinig over de stichting van de opgestapte royals. Wat voor prijswaardige dingen gebeuren er achter de schermen? Meghan en Harry ontvingen de Partner Organization Award voor hun werk waarbij ze Afghaanse vluchtelingen hielpen en voor het bijdragen van “gulle financiële steun” aan de Human First Coalition.

Humbled

De Executive Director van de Archewell Foundation, James Holt, nam de prijs in ontvangst tijdens de ceremonie in New York City. Daarbij zei hij dat Harry en Meghan “humbled en ongelofelijk vereerd zijn” om erkend te worden in hun werk.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking zei James: “Het is een eer om erkend te worden door de Human First Coalition. Hun standvastige werk in Afghanistan heeft een cruciale rol gespeeld bij het leveren van broodnodige hulp en heeft geleid tot de succesvolle evacuatie en hervestiging van duizenden mensen wereldwijd.”

De Sussexes hebben vorig jaar november een aantal Afghaanse vluchtelingen bezocht. Ook bezochten ze mensen van het leger tijdens Veterans Day voor hun werk in Afghanistan.

Op de schouw

De Sussexjes kregen in februari al de NAACP Image Award uitgereikt. Dit is een prijs voor mensen van kleur die een grote prestatie hebben geleverd in de cultuur- en entertainmentsector. Voor prins Harry en hertogin Meghan was de President’s Award voor ‘aanzienlijke bijdragen aan de maatschappij’ weggelegd. De award van de Human First Coalition kan mooi naast de Image Award op de schouw!

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws