Prinses Charlene over haar herstel: ‘Mijn familie heeft me erdoorheen gesleept’

'De weg is lang, moeilijk en pijnlijk geweest.'

Hoe gaat het nu met prinses Charlene? De gezondheid van de prinses van Monaco hield de gemoederen vorig jaar flink bezig, toen de echtgenote van prins Albert maandenlang uit beeld was verdwenen. Dit voorjaar maakte Charlene haar royal rentrée, maar ze doet nog altijd rustig aan. In een interview met het Zuid-Afrikaanse YOU vertelt de Doorluchtige Hoogheid zélf hoe ze het nu maakt.

Gesteund door de familie

In de rubriek YOU van het Zuid-Afrikaanse magazine News24 vertelt prinses Charlene uitgebreid over de zware ziekteperiode die nu achter haar ligt. “Ik ben door een heel moeilijke periode gegaan, maar ik heb het geluk gehad dat ik gesteund en geliefd werd door mijn man, mijn kinderen en mijn familie, waaruit ik al mijn kracht heb geput”, aldus Charlene. “Ik voel me fysiek veel sterker. De weg is lang, moeilijk en pijnlijk geweest. Ik wil niet te snel gaan, maar ik voel me nu veel meer tot rust gekomen.”

Back to business

De prinses van Monaco laat ook weten dat ze niet langer stilzit. Zo is de voormalig Olympisch zwemster weer in het zwembad én in de gym van het paleis te vinden. Daarnaast pakt ze in rap tempo haar royal verplichtingen weer op. “Het is heel belangrijk voor ons om de goede doelen en de projecten te steunen die ons aan het hart liggen, of het nu gaat om een van onze stichtingen, het Monegaskische Rode Kruis of het welzijn van kinderen en ouderen”, vertelt een plichtsgetrouwe Charlene.

Sinds voorjaar 2022 pakt prinses Charlene haar taken weer op. Hier bij een modeprijsuitreiking met dochtertje Gabriella. Beeld: BrunoPress

Prins Jacques en prinses Gabriella

Maar nog belangrijker dan al die koninklijke taken? Dat is het gezinsleven, vertelt Charlene. “Mijn dagelijks leven draait om mijn kinderen. Ze hebben het druk met al hun activiteiten, zoals zeilen, hun cursus over het zeemilieu en hun beginnerslessen in duiken en reddingszwemmen”, zegt de moeder van de 7-jarige tweeling prins Jacques en prinses Gabriella. Charlene vertelt dat zij en Albert het erover eens zijn dat de kinderen “de wereld om zich heen moeten leren kennen. Ik denk dat het belangrijk is dat ze op jonge leeftijd beseffen dat ons milieu kwetsbaar is en dat het nodig is om het te respecteren en te beschermen door kleine handelingen.”

Sterk geloof

In het interview toont Charlene zich niet alleen een voorbeeldige moeder én prinses, maar ook een toegewijde christen. Ze laat horen dat ook het geloof haar door de moeilijke tijd heen heeft gesleept. Een ontmoeting met de paus in juli was dan ook een van de hoogtepunten van haar zomer. “Ik ben heel christelijk en het was een grote eer en een groot voorrecht om hem te ontmoeten. Mijn man en ik hebben een plechtig en ontroerend moment gedeeld. Het geloof heeft me geleid tijdens de moeilijke momenten van mijn leven.”

De Grimaldi’s en paus Franciscus, 20 juli 2022. Beeld: BrunoPress

Toewijding

‘Toewijding’ is het woord dat centraal lijkt te staan bij Charlenes comeback. “Mijn jaar is gevuld en gestructureerd. Ik ben volledig toegewijd aan mijn persoonlijke projecten, nu en in de toekomst, maar ook aan de behoeften van mijn kinderen. En zo blijf ik de komende tijd doorgaan.”

Bron: YOU/News24 via Monaco Tribune | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws