Prins Albert en prinses Charlene vieren huwelijksjubileum weer samen

Charlene vond het 'extreem moeilijk' dat ze haar vorige trouwdag moest missen. Een herkansing, dit jaar?

Het is elf jaar geleden dat in Monaco een spectaculaire, driedaagse bruiloft plaatsvond: die van prins Albert en Charlene Wittstock. Voor het eerst in twee jaar viert het koppel hun trouwdag weer samen.

Moeilijke periode

Hun tinnen huwelijk moesten prins Albert en prinses Charlene mijlenver van elkaar verwijderd vieren. De prinses zat destijds net vast in Zuid-Afrika vanwege haar ernstige kaakholteontsteking, waardoor ze niet terug naar Monaco kon vliegen. “Het is een moeilijke tijd voor me. Ik mis mijn echtgenoot en kinderen enorm. Wat extreem moeilijk voor mij was, is dat mijn medische team me adviseerde niet naar huis te gaan voor mijn tiende huwelijksjubileum”, vertelde Charlene daar destijds over aan het Zuid-Afrikaanse Channel24.

Charlene
Charlene Wittstock op haar trouwdag. Beeld: BrunoPress

Betere tijden

Inmiddels is Charlene bijna weer helemaal hersteld én terug bij haar gezin in het prinselijk paleis. Wat betekent dat er dit weekend wel een jubileumfeestje gevierd kan worden. Hoewel veel royaltywatchers, lichaamstaaldeskundigen, Monaco-experts en roddelbladen er weinig vertrouwen in hebben dat de twee daadwerkelijk een heel gelukkig huwelijk hebben, doen Albert en Charlene hard hun best om het tegendeel te bewijzen – zoals we in Oslo zagen vorige week.

Beeld: BrunoPress

Een ietwat ongemakkelijke, maar vast romantisch bedoelde kus. Net zoals de zoenen waar het allemaal mee begon, tijdens de religieuze én burgerlijke trouwceremonie elf jaar geleden:

Steun en toeverlaat

De liefde mag er dan niet altijd vanaf spatten op de foto’s, in de interviews die Charlene en Albert dikwijls geven, klinkt de genegenheid wel door. “Albert is mijn steun en toeverlaat en zonder zijn liefde en support zou ik niet door deze pijnlijke periode heen zijn gekomen”, aldus de prinses. “Charlene is nu terug bij ons, en het is het mooiste dat had kunnen gebeuren”, deelde prins Albert onlangs met Journal du Dimanche. “We hebben de prinses ontzettend gemist.”

Happy anniversary, Albert en Charlene!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws