Voor eeuwig samen: uitvaart Elizabeth betekent ook verplaatsing Philip

Elizabeth en Philip zullen ook fysiek weer herenigd worden.

Ongeveer anderhalf jaar geleden verloor Queen Elizabeth haar grote liefde, prins Philip. Het hartverscheurende beeld van de monarch, moederziel alleen in de kerkbankjes bij Philips uitvaart, gingen de hele wereld over. Nu ook zij het land der levenden achter zich heeft gelaten en de twee weer bij elkaar zijn, betekent dit dat Philips lichaam een laatste maal verplaatst gaat worden.

Tot de dood ons (niet) scheidt

Elizabeth en Philip waren hét toonbeeld van een royal power couple. 73 jaar lang steunden de twee elkaar door dik en dun. En komende maandag, bij de uitvaart van Elizabeth, zullen de twee eindelijk weer herenigd zijn. Na anderhalf jaar in de Royal Vault van de St George’s Chapel bij Windsor Castle te hebben gelegen, zal de kist met het stoffelijk overschot van Philip namelijk naast Elizabeth begraven worden in de King George VI Memorial Chapel.

elizabeth philip
Onvergetelijk: Elizabeth houdt zich zelfs in diepe rouw aan de strenge coronamaatregelen. (Beeld: Brunopress)

St George’s Chapel

Die huiskapel van de Britse royals heeft over de jaren al heel wat koninklijke familieleden de revue zien passeren. Zo zijn er een hoop royals getrouwd, en houdt de Orde van de Kousenband er z’n ceremonies. Maar de kapel is ook al jaren in gebruik als laatste rustplaats voor leden van de Britse monarchie.

In de King George VI Memorial Chapel, waar Elizabeth en Philip komende maandag te ruste worden gelegd, bevinden zich ook de lichamen van Elizabeths directe familie. Vader George, moeder Elizabeth en zus Margaret zijn vanaf maandag dus weer herenigd met hun dochter, zus, schoonzoon en zwager.

Royal Vault

Op dit moment bevindt de kist met het lichaam van Philip zich nog in de Royal Vault. Hier liggen van alle locaties in de kapel veruit de meeste royals begraven. De meesten van hen vonden hier hun laatste rustplaats in de eerste helft van de negentiende eeuw. Prins Philip was de laatste persoon die hier werd begraven, maar zijn lichaam wordt na de uitvaart van Elizabeth dus verplaatst.

Bron: Hello! Magazine, College of St George | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws