Zijn (prins) Archie en (prinses) Lilibet eigenlijk ook in het VK?

Veel langer dan gepland bleven prins Harry en hertogin Meghan in Engeland.

Al bijna twee weken lang verblijven prins Harry en hertogin Meghan weer in het Verenigd Koninkrijk. Wat een kort bezoek aan een benefietavond had moeten worden, werd door het overlijden van Queen Elizabeth een dagenlange rouwperiode. Zijn de kinderen van de Sussexes, Archie en Lili, eigenlijk overgekomen vanuit Californië? En hoe ziet de toekomst er voor hen uit nu hun opa Charles koning is?

Archie en Lili

Net als veel andere jonge achterkleinkinderen van de Queen waren Archie (3) en Lili (1) niet aanwezig bij de uitvaart van hun overgrootmoeder (Elizabeths corgi’s dan weer wel, maar goed, ook die kwamen Westminster Abbey niet binnen). De vraag is of de twee kinderen van Harry en Meghan überhaupt wel naar Engeland zijn gekomen. De Sussexes hadden eigenlijk 9 september weer naar hun thuis in Californië willen vliegen, maar door het overlijden van de Queen werd deze terugkeer uitgesteld tot na de begrafenis.

“Harry en Meghan zullen niet in het VK blijven plakken na de uitvaart en zijn van plan om naar Californië terug te keren. Uiteraard waren ze er niet op voorbereid om zo lang weg te blijven”, vertelt een royal insider aan OK! Magazine. “Het is een emotionele, hartverscheurende week geweest – maar ze kijken er natuurlijk naar uit om terug te gaan naar Lilibet en Archie. Ze zijn nog nooit zo lang weggeweest van de kinderen.”

De hertogin van Sussex en de Queen Consort kijken naar het voorbijgaan van de kist. Beeld: BrunoPress

Harry’s verjaardag

Volgens deze ingewijde zijn Archie en Lili dus niet overgevlogen naar het VK tijdens de rouwperiode. Eerder werd gespeculeerd dat Meghans moeder Doria met haar kleinkinderen de oceaan over zou steken, zodat Archie en Lilibet bij de verjaardag van hun vader konden zijn.

Prins & prinses

Het lijkt er nu dus meer op dat Harry en Meghan, na een paar lange dagen zonder hun kinderen, weer in Californië met hun gezin herenigd zijn. Grote projecten, zoals de podcast van Meghan en de memoires van Harry, hebben de Sussexes voor nu even stilgezet. Waarschijnlijk pakken ze de draad binnenkort weer op.

De grootste verandering voor Archie en Lili nu hun opa Charles koning is geworden, is dat ze recht hebben op de titels prins en prinses. Als kleinkinderen van de monarch hebben ze deze titels automatisch gekregen. Maar of de Sussex-kinderen die titels ook echt gaan gebruiken, is nog maar de vraag. Op de website van de Royal Family zijn de titels van ‘Master Archie’ en ‘Miss Lilibet’ nog niet aangepast, terwijl ze dat voor andere royals met een nieuwe naam wél zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexi Lubomirski (@alexilubomirski)

Titel niet gebruiken

Archie en Lilibet zouden niet de enigen zijn die recht hebben op een prins(ses)entitel, maar die ‘m laten schieten. Ook de kinderen van prins Edward, de jongste zoon van Queen Elizabeth, mogen zichzelf prinses Louise en prins James noemen. Hun ouders hebben er echter voor gekozen om die titels niet te gebruiken, zodat hun kinderen een leven zonder koninklijke verplichtingen kunnen leiden. Ook prinses Anne besloot het aanbod van de Queen om haar kinderen koninklijke titels te geven, te weigeren. “Ik denk dat dat makkelijker voor hen was, ik denk dat de meeste mensen zullen toegeven dat er nadelen zitten aan het dragen van een titel”, vertelde Anne over haar kinderen Peter en Zara in een interview met Vanity Fair. “Ik denk daarom dat het de juiste keuze is geweest.”

Officieel zouden Archie en Lili zich vanaf nu ook ‘Koninklijke Hoogheid’ mogen noemen, maar aangezien hun ouders dat predicaat hebben moeten inleveren, is het al helemáál niet waarschijnlijk dat we er echt twee hoogheidjes bij hebben in Californië.

Bron: OK! Magazine, People, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws