Aha! Om deze reden droeg prins George een blauw pak tijdens de uitvaart

Het is geen fashion faux pas.

Een hoop televisiezenders gaven ons gisteren de kans om de begrafenis van Queen Elizabeth live mee te kijken. Met een hoop camera’s zie je ook een hoop details, zoals het kleurverschil tussen de outfits van prins George en prinses Charlotte. Daar was echter een logische reden voor! 

Donkerblauw

Bijna alle leden van de royal family droegen traditioneel zwart, maar prins George leek toch voor een andere kleur te hebben gekozen. Hij werd namelijk gespot in een donkerblauw pak – waarmee hij sprekend lijkt op prins William.

Dit is echter geen fashion faux pas, want in de begrafenisetiquette staat dat het dragen van donkere kleuren op een begrafenis, inclusief marineblauw, wordt beschouwd als een teken van respect voor de overledene. Hij hield zich dus gewoon aan de koninklijke regels.

prins William, prins George, prinses Kate en prinses Charlotte in Westminster Abbey
Beeld: BrunoPress

Prinses Charlotte koos wel voor een zwarte outfit, en droeg voor de gelegenheid een hoed en ballerina’s. Een aandoenlijk gezicht, waarmee ze lijkt op een kleine Kate!

Bron: BrunoPress

Op de eerste rij

De prins en prinses hadden overigens een speciale rol tijdens de uitvaart. Als enige van de twaalf achterkleinkinderen van Queen Elizabeth liepen prins George (9) en prinses Charlotte (7) met de royal family mee Westminster Abbey in tijdens de uitvaart van de koningin. Ze arriveerden samen met hun stiefoma, Queen Consort Camilla, en hun moeder, prinses Kate.

Prins Louis

Hun jongere broertje, prins Louis, kwam niet mee naar de uitvaart. Er is niet officieel bekendgemaakt waarom niet, maar het is héél waarschijnlijk dat de 4-jarige Louis te jong werd geacht voor de historische gebeurtenis. De streken van de koninklijke kleuter tijdens het jubileum staan nog vers in het geheugen…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws