Kate steunt emotionele prins George en prinses Charlotte tijdens uitvaart

De jongste royals hielden zich flink tijdens de uitvaart van hun great granny.

Het was een emotioneel gezicht tijdens de uitvaart van Queen Elizabeth vanmiddag: haar twee achterkleinkinderen, prins George en prinses Charlotte, die zich groot wisten te houden. Met een beetje hulp van moeder Kate.

Als enige van de twaalf achterkleinkinderen van Queen Elizabeth liepen prins George (9) en prinses Charlotte (7) met de royal family mee Westminster Abbey in tijdens de uitvaart van de koningin. Ze arriveerden samen met hun stiefoma, Queen Consort Camilla, en hun moeder, prinses Kate.

Beeld: BrunoPress

Net als alle andere Windsors maakten George en Charlotte een droevige indruk, maar de twee jonge royals hielden zich flink. Ze kregen (vrij letterlijk) een steuntje in de rug van prinses Kate.

Beeld: BrunoPress

Hun jongere broertje, prins Louis, kwam niet mee naar de uitvaart. Er is niet officieel bekendgemaakt waarom niet, maar het is héél waarschijnlijk dat de 4-jarige Louis te jong werd geacht voor de historische gebeurtenis. De streken van de koninklijke kleuter tijdens het jubileum staan nog vers in het geheugen…

Beeld: BrunoPress

De kinderen van prins William en prinses Kate zongen het hele programma mee (daar heeft een nanny in huize Wales goed op geoefend). Af en toe maakte moeder Catherine een lief gebaar om haar zoon en dochter te troosten. Ook een lief gebaar: prinses Charlotte draagt een broche van een hoefijzer, een knipoog naar de grote liefde voor paarden van haar great-granny.

prins William, prins George, prinses Kate en prinses Charlotte in Westminster Abbey
Beeld: BrunoPress

Na de kerkdienst in Westminster Abbey reden prins George en prinses Charlotte weer per auto met Kate en Camilla mee achter de processie door Londen. De familie trekt vervolgens naar Windsor, waar Queen Elizabeth vanavond in besloten kring wordt bijgezet in St. George’s Chapel.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws