Prinses Kate vertelt hoe het met de kinderen gaat: ‘Alleen George begrijpt het echt’

Op de dag van het overlijden van de Queen begonnen George, Charlotte en Louis nét op een nieuwe school.

Voor de hele Royal Family is de afgelopen week een achtbaan geweest, en de kinderen van prins William en prinses Kate zijn daar geen uitzondering op. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis begonnen nét op hun nieuwe school op de dag dat hun overgrootmoeder overleed. De Princess of Wales vertelt hoe het nu met hen gaat.

Drukke dagen

Het is een hectische september voor William en Kate, de kersverse prins en prinses van Wales. Aan het begin van de maand verhuisden ze van Londen naar Windsor – altijd een stressvolle gebeurtenis, helemaal als je een heel paleis moet inpakken. Het betekende ook dat hun drie kinderen op een nieuwe school begonnen. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis hadden na een eerste ‘wendag’ net hun eerste schooldag toen hun overgrootmoeder, Queen Elizabeth, overleed.

Een groot verlies voor de familie, maar tijd voor rouwverwerking is er nauwelijks. Als nieuwe prins en prinses van Wales vliegen William en Kate de hele week van hot naar her om ceremonies en herdenkingsdiensten voor de Queen bij te wonen. Hoe beleven hun kinderen deze roerige tijd?

Prins George, prinses Charlotte en prins Louis maken kennis op hun nieuwe school, een dag voor het overlijden van de Queen. Beeld: BrunoPress

‘Alleen George begrijpt het echt’

Donderdagmiddag bekeken prins William en prinses Kate de bloemenzee op Sandringham, het landgoed waar de Queen altijd de kerstdagen doorbracht. Ook spraken de Waleses met de mensen die zich daar verzameld hadden én beantwoordden ze vragen over hun drie koters. “De kinderen maken het goed en er wordt goed voor hen gezorgd op school”, vertelde prinses Kate. “We proberen alles zo normaal mogelijk voor hen te houden.” Ook liet de moeder van drie weten dat alleen haar oudste zoon, prins George, echt begrijpt dat zijn overgrootmoeder er niet meer is. De 7-jarige prinses Charlotte en de 4-jarige prins Louis beseffen minder goed dat ze ‘Gan Gan’ niet meer zullen zien.

De prins en prinses van Wales bekijken de bloemen bij Sandringham, 15 september 2022. Beeld: ProShots

“We zijn allemaal erg moe, maar de steun van alle mensen houdt ons op de been”, liet de prinses van Wales weten aan het publiek. “Kate vertelde ook dat de kinderen goed konden wennen op hun nieuwe school en dat ze dankbaar was voor alle steun”, vertelt een Sandringham-bezoeker na. “De kinderen maken al nieuwe vrienden.” En dat is dan toch weer een positief puntje in deze moeilijke tijd.

Veel emoties

De mensen die zich op Sandringham verzameld hadden, laten aan PEOPLE weten dat de Waleses behoorlijk verdrietig overkwamen. “William denkt dat maandag erg zwaar zal zijn. Kate zei dat het allemaal overweldigend is en dat zij en William heel dankbaar zijn voor iedereen die hier is. Ze was erg geëmotioneerd. Het leek alsof ze hier waren om wat liefde te ontvangen.”

Bron: Hello! Magazine, PEOPLE | Beeld: ProShots, BrunoPress

Laatste nieuws