Oh dear: Boze ouders op de nieuwe school van George, Charlotte en Louis

'Hier zaten we helemaal niet op te wachten.'

Het is allemaal geregeld: prins William en hertogin Kate verhuizen naar Windsor en de kinderen beginnen volgende week op hun chique, nieuwe basisschool. Maar onder de ouders van de andere leerlingen die naar Lambrook School gaan, heerst nu grote onrust. Luizenmoeder-perikelen, maar dan de koninklijke variant…

Help, een koninklijke klasgenoot

De zomervakantie zit erop en prins George, prinses Charlotte en prins Louis kunnen bijna hun schooluniformen weer aantrekken. Hoewel ’t leuk klinkt, dat kinderen die naar Lambrook School gaan nu opeens een toekomstig koning als klasgenootje hebben, zijn de ouders op het schoolplein er helemáál niet over te spreken. “Een hoop ouders zijn bloedlink”, vertelt een moeder van een Lambrook-leerling aan Sunday Mirror.

Formele bedoening

“De ouders maken zich zorgen dat de sfeer van de school zal veranderen met alle beveiliging. Velen van ons zijn ongerust over dingen als de kerstliedjesdienst, dat die nu heel formeel worden en niet meer de leuke, ontspannen aangelegenheden die het normaal zijn”, aldus de Lambrook-moeder.

Prinses Charlottes eerste schooldag. Beeld: BrunoPress

Politie in de bomen

Vooral de vele beveiligers die bij de komst van de Cambridge-kids komt kijken, daar zit niet iedereen op te wachten. “Ouders stellen zich voor dat er bewapende politie in de bomen zal zitten en door de gang zal lopen – ze willen niet dat hun kinderen dat zien. Er zijn geen elektrische toegangshekken, maar dat kan veranderen nu de koninklijke kinderen komen. Het zal niet meer zo makkelijk zijn om te komen en te gaan. Het is absoluut niet meer dezelfde school en sfeer als die waarvoor we onze kinderen hebben aangemeld. De meeste ouders met wie ik gesproken heb, denken daar hetzelfde over.”

Tja, met lesgeld van 23.000 euro per leerling per jaar, snap je wel dat dit ouders zijn die alleen het allerbeste voor hun kroost willen. Hoe het met beveiligers in bomen zit weten we niet, maar Kate en William lijken ons ‘normale’ ouders genoeg om de kerstactiviteiten lekker informeel te houden, toch? Ze verwachten vast geen kniksjes op het schoolplein…

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws