Harry en William delen emotioneel eerbetoon aan ‘Granny’

William en Harry zijn dankbaar voor de tijd die hun oma met hun kinderen heeft kunnen doorbrengen.

Aan lieve woorden over Queen Elizabeth geen gebrek de laatste dagen. Iedereen die ooit maar haar hand heeft geschud of een glimp van haar felgekleurde pakjes heeft opgevangen, lijkt met een emotioneel eerbetoon te komen. Nu delen ook Elizabeths eigen kleinzonen, prins William en prins Harry, hun mooie herinneringen aan hun granny. 

Statement van Harry

“Nu we het leven van mijn grootmoeder, Her Majesty The Queen, vieren en rouwen om haar verlies, worden we eraan herinnerd dat ze door haar toewijding aan dienstbaarheid en plicht een leidend kompas was voor zo velen”, schrijft de Duke of Sussex op de website van Archewell, de liefdadigheidsorganisatie die hij samen met Meghan oprichtte. “Ze werd wereldwijd bewonderd en gerespecteerd. Haar niet aflatende elegantie en waardigheid bleven haar trouw gedurende haar leven en nu voor altijd in haar nalatenschap.”

Eerste ontmoetingen

“Laat ons de woorden herhalen die ze sprak na het overlijden van haar echtgenoot, prins Philip, woorden die ons nu allemaal kunnen troosten: ‘Het leven bestaat natuurlijk uit laatste afscheiden en uit eerste ontmoetingen.'”

Granny, hoewel wij diepbedroefd zijn door dit laatste afscheid, ben ik voor altijd dankbaar voor onze eerste ontmoetingen – van mijn vroegste jeugdherinneringen met jou tot mijn eerste ontmoeting met je als mijn Commander-in-Chief, tot het eerste moment waarop je mijn lieve vrouw ontmoette en jouw geliefde achterkleinkinderen knuffelde. Ik koester deze momenten die ik met je heb gedeeld, en de vele andere speciale momenten daar tussenin. Je wordt nu al pijnlijk gemist, niet alleen door ons, maar over heel de wereld. En wat eerste ontmoetingen betreft, eren we nu mijn vader in zijn nieuwe rol als King Charles III.”

Herenigd met opa

“Bedankt voor uw toewijding aan dienstbaarheid. Bedankt voor uw goede advies. Bedankt voor uw aanstekelijke glimlach”, schrijft prins Harry. “Wij lachen nu ook, wetende dat u en opa nu herenigd zijn, samen in vrede.”

Beeld: BrunoPress

Statement van William

Dit weekend deelde ook William, nu de Prins van Wales, een aantal lieve woorden over zijn grootmoeder op Instagram. “Donderdag heeft de wereld een buitengewone leider verloren, wier toewijding aan het land, de koninkrijken en het Gemenebest onvoorwaardelijk was. Dat zal komende dagen gezegd worden over de betekenis van haar historische regeerperiode.

Ik heb echter een grootmoeder verloren. Hoewel ik haar verlies betreur, voel ik me ook ongelooflijk dankbaar. Ik heb tot in mijn vijfde decennium van haar wijsheid en geruststelling kunnen profiteren. Mijn vrouw is twintig jaar lang door haar geleid en gesteund. Mijn drie kinderen hebben vakanties met haar mogen doorbrengen en herinneringen gemaakt die hun hele leven zullen blijven. Ze was aan mijn zijde op mijn gelukkigste momenten. En ze was aan mijn zijde tijdens de droevigste dagen van mijn leven. Ik wist dat deze dag zou komen, maar het zal even duren voordat de realiteit van leven zonder Grannie echt als de werkelijkheid zal voelen.”

Prijs voor de liefde

“Ik bedank haar voor de vriendelijkheid die ze mijn familie en mij heeft laten zien. Ik bedank haar namens mijn generatie voor het geven van een voorbeeld van dienstbaarheid en waardigheid in het openbare leven dat uit een ander tijdperk kwam, maar altijd relevant was voor ons allemaal.”

Tot slot haalt ook William een citaat van zijn oma aan: “Beroemde woorden van mijn grootmoeder zijn dat rouw de prijs is die we betalen voor liefde. Al het verdriet dat we komende tijd zullen voelen, getuigt van de liefde die we voelden voor onze buitengewone Queen. Ik zal haar herinnering eren door mijn vader, de Koning, te steunen op elk mogelijke manier.”

Bron: Archewell, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws