Vanaf dit moment is het mogelijk om Queen Elizabeths graf te bezoeken

Windsor Castle heeft een datum bekendgemaakt.

De bijzondere begrafenis van Queen Elizabeth is nog maar net voorbij en nu al staan er royal fans te wachten tot ze het graf van de overleden monarch kunnen bezoeken. Wordt het weer een lange rij voor wijlen de koningin? 

St. George Chapel

Met mensen die dagen langs de route kampeerden tot urenlange rijen om een laatste eerbetoon aan de overleden monarch te brengen: het moge duidelijk zijn dat de Queen erg geliefd was bij een groot deel van het Britse volk. Bij haar laatste rustplaats in St. George Chapel wordt dan ook verwacht dat de kapel zal volstromen met publiek. Windsor Castle is, net als andere koninklijke residenties, gesloten sinds haar dood, maar zal binnenkort haar deuren weer openen.

Windsor heeft namelijk bekendgemaakt dat het vanaf 29 september weer mogelijk is om de laatste rustplaats van de overleden koningin te bezoeken. Handig om te weten: Windsor Castle is elke dag open voor het publiek, behalve op dinsdag en woensdag. St. George Chapel, waar de Queen bijgezet werd, is toegankelijk op maandag, donderdag en vrijdag. Op zondag is de kerk alleen open voor de eredienst.

Royal traditie

Voor bezoekers is het mogelijk om de King George VI Memorial Chapel te bekijken, een kleine ruimte aan een kant van de hoofdkapel. St. George’s is tevens de laatste rustplaats van de grootouders van Queen Elizabeth, koning George V en koningin Mary, en haar overgrootouders, koning Edward VII en koningin Alexandra.

Het is een royal traditie dat St. George Chapel de laatste rustplaats is voor menig royals. Edward IV, Henry VII en Charles I liggen er ook begraven. Prinses Margaret ligt hier overigens niet, vanwege te weinig plek is zij gecremeerd. Haar urn staat in de Royal Vault van de kapel, naast haar ouders.

Plaatselijke kerk

Windsor Castle herinnert bezoekers eraan dat de kapel ook een plaatste kerk is voor de nabijgelegen gemeenschap. Het is nog onduidelijk hoe dicht het grote publiek bij de laatste rustplaats van de koningin kan komen, die aan een kant van de kapel is weggestopt.

Bron: Royal Central | Beeld BrunoPress

Laatste nieuws