Gravin Sophie laat niets aan het toeval over

De favoriete schoondochter van wijlen de Queen bracht een prachtig mode-eerbetoon tijdens de uitvaart.

Een broche van een hoefijzer, een parelketting die nog van Elizabeth zelf is geweest…subtiele eerbetonen aan de Queen waren er genoeg tijdens de uitvaart afgelopen maandag. Gravin Sophie liet echter niets aan het toeval over en doordacht elk detail van haar rouwoutfit. We krijgen een kijkje achter de schermen.

Lelietje-van-dalen

Sophie, gravin van Wessex en echtgenote van prins Edward was naar verluidt de ‘favoriete schoondochter‘ van de Queen. Tijdens de urenlange uitvaart liet de countess zien dat ze haar schoonmoeder inderdaad door en door kende door via haar outfit nog een laatste eerbetoon te brengen.

De gravin van Wessex tijdens de uitvaart. Beeld: BrunoPress

Suzannah London, het merk achter de manteljurk die Sophie droeg, onthulde op Instagram dat er heel veel werk achter deze robe schuilgaat. “Dank aan ons toegewijde team en iedereen van Jenny King Embroidery voor het maken van deze manteljurk voor HKH de Gravin van Wessex. Op veel panelen van Italiaanse wol en zijdesatijn zijn als eerbetoon lelietjes-van-dalen geborduurd, de favoriete bloem van Hare Majesteit, verstrengeld met bloemen uit het bruidsboeket van de Queen”, schrijft het label op Instagram bij een foto van the making of.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Suzannah London (@suzannahlondon)

Van top tot teen

Ook de hoed heeft gravin Sophie speciaal voor de uitvaart laten vervaardigen, vertelt haar trouwe hoedenmaakster Jane Taylor (via PEOPLE): “De gravin van Wessex droeg een gestileerde paardijhoed van stro met een rand van zijden bloemen. De hoed werd gemaakt als een knipoog naar de Queens liefde voor paardrijden en paarden. De bloemen zijn geïnspireerd op de bloemen die de Queen in haar bruidsboeket had zitten.” Diezelfde bloemen werden ook weer verwerkt in het bloemstuk op de kist.

Prins Edward, gravin Sophie en Lady Louise. Beeld: BrunoPress

Ook Sophie’s dochter, Lady Louise, droeg een hoofdstukje van Jane Taylor. “Zij koos voor een crêpe en zijden versie van de Diana-haarband, perfect voor een jonger lid van de koninklijke familie”, aldus de royal hoedenmaakster. What’s in a name?

Sieraden

De sieraden van gravin Sophie? You guessed it, ook die zijn zorgvuldig uitgekozen. De diamanten broche met aardbeien zou symbool staan voor Balmoral, de geliefde zomerresidentie waar de Queen ook haar laatste dagen doorbracht. Iedere zomer at Queen Elizabeth hier het liefst verse aardbeien van eigen bodem, verklapte een royal chef in een eerder interview.

Juist op zulke droevige momenten je royal mode zó betekenisvol te laten zijn: chapeau, Sophie!

Bron: People, Hello! Magazine, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws