Queen Elizabeth geeft favoriete schoondochter nieuwe titel

Sophie scoort opnieuw een ere-regeltje.

Ze verzamelen ze als Flippo’s, die royals: een hertogdom hier, een graafschap daar…Royal titels blijven altijd in beweging. Zo heeft koningin Elizabeth nu de gravin van Wessex van een nieuwe titel voorzien.

Royale titels

Het is de afgelopen paar jaren flink schuiven geweest met titels binnen Buckingham. Stappen opeens kleinzoon en schoon-kleindochter op als werkende royals, blijkt je tweede zoon opeens betrokken bij een groot misbruikschandaal…De koninklijke boekhouding heeft flink wat titels en ere-benamingen moeten wegstrepen de afgelopen tijd.

Gelukkig valt er soms ook nog wat bij te schrijven in het grote overzicht van alle titels – zoals deze week bekend werd via een officieel bericht in The Gazette.

Grand dame

De gravin van Wessex, Sophie, kan namelijk een nieuwe titel onder haar naam zetten. Zo werd vandaag bekend dat zij tot ‘Grand Dame Cross of the Order of St John’ is benoemd. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. In de aankondiging voert Sophie als Grand Dame een hele lijst aan van benoemingen en promoties in de order van St John.


De volledige naam van die Orde is overigens ook een flinke titel. Het gaat dan namelijk om ‘The Most Venerable Order of the Hospital of Saint John of Jerusalem’. Deze organisatie zet zich in voor de gezondheidszorg en werd in 1888 opgezet door de toenmalige koningin Victoria.

Zo’n titel en portret komen je overigens niet zomaar aanwaaien. Sophie is al sinds 2004 actief bij de Orde, en vorig jaar september vierde ze nog dat ze al 15 jaar in dienst was van St John Ambulance – een aan de Orde gerelateerde organisatie. Dit werd toen gevierd met een prachtige portretfoto van de Countess in haar tenue als Dame. Of er voor haar promotie tot Grand Dame dan geen nieuwe foto’s zijn gemaakt, weten we niet. In elk geval vierde de organisatie de benoeming zelf met een tweet waarin het oude kiekje prijkte.

Sophie scoort opnieuw

Overigens is dit de tweede benoeming in korte tijd voor Soof. Elizabeth bedeelde de vrouw van prins Edward onlangs namelijk ook nog de titel van Colonel-in-Chief of the Royal Eletrical & Mechanical Engineers toe. Eind maart, vlak na de herdenkingsdienst voor wijlen prins Philip, werd deze titel aan Sophie doorgegeven. Hiermee trad Sophie in de voetsporen van haar overleden schoonvader. Een flinke eer dus!

Bron: The Gazette, Hello Magazine | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws