Prinses tussen de planten! De geheime zomerbaan van Lady Louise

Zó verdient de jongste kleindochter van de Queen een zakcentje bij.

Lady Louise Windsor begint binnenkort aan een universitaire studie Engels in Schotland. Voordat de dochter van prins Edward het ouderlijk nest verlaat, verzamelt ze eerst een leuk bedrag bij elkaar. Zó verdient de jongste kleindochter van de Queen een zakcentje bij.

€7,82 per uur

Vorige week maakte het Britse Koninklijk Huis bekend dat Lady Louise Windsor geslaagd is voor haar eindexamens. De 18-jarige royal neemt binnenkort plaats in de collegebanken van St. Andrew’s University – de universiteit waar de liefde tussen prins William en Kate Middleton opbloeide – om Engels te gaan studeren. Uit huis gaan is een dure grap, maar de dochter van prins Edward en gravin Sophie is goed voorbereid. Deze week lekte namelijk uit dat Louise de zomer doorbrengt achter de kassa van een tuincentrum, voor €7,82 per uur. In welk tuincentrum Lady Lou de hortensia’s en zakken potgrond scant, is niet bekendgemaakt, maar het zal vast voor een hoop verbaasde klanten hebben gezorgd.

Lady Louise bij de Commonwealth Games, augustus 2022. Beeld: BrunoPress

Bijbeunen met een bijbaantje

Louise is niet de eerste kleindochter van de Queen die de retailwereld verkent. Ook prinses Beatrice koos voor een winkelbaantje voordat ze aan haar studie Geschiedenis begon aan de University of London. Beatrice koos echter voor een onbetaalde functie als personal shopper voor VIP-klanten in warenhuis Selfridges. Geen vetpot dus, maar glamourous klinkt het wel. De schoon-kleindochter van de Queen, hertogin Kate, heeft ook de nodige ervaring in de retail. Voor haar leven als royal werkte ze voor Party Pieces, het feestartikelenbedrijf van haar ouders, en later voor modeketen Jigsaw.

Werken voor je geld

Hoewel Lady Louise ervoor kan kiezen om als ‘Hare Koninklijke Hoogheid prinses Louise’ door het leven te gaan, lijkt het er niet op dat ze echt een leventje als werkende royal najaagt. “We voeden onze kinderen op met het idee dat ze later moeten werken voor hun geld”, vertelde gravin Sophie daarover in een interview met The Times. “Daarom hebben we ook de beslissing genomen om de HRH-titels niet te gebruiken.” Nu de middelbareschooltijd van Louise erop zit, wordt meteen duidelijk dat ze zélf aan de bak moet om haar eigen centen te verdienen. Liever als plantenmeisje dan als prinses…

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws