Brilliant in blue: de 8 leukste blauwe looks van de jarige Beatrice

Drie hoeraatjes voor de birthday princess!

Lees ook

Vandaag mag HRH Beatrice of York 34 kaarsjes uitblazen. De oudste dochter van Sarah Ferguson en prins Andrew heeft door de jaren heen behoorlijk wat fashionable momentjes gehad, en bij onze duik in de archieven bleef één kleur maar terugkomen. De prinses straalt namelijk regelmatig in prachtig blauw. Ter gelegenheid van haar verjaardag delen we enkele van onze favoriete kiekjes van de birthday girl in blue.

1. Jubilee-feestelijkheden

We hoeven absoluut niet diep in onze foto-archieven te duiken voor de eerste selectie blauwe outfits van Beatrice. Zo kwam ze bij de Jubilee-feesten meerdere keren in de koele kleur tevoorschijn. De neutraal navy-blauwe jurk die ze bij de Platinum Party droeg, haalde onze selectie dan nét weer niet.

Maar de hardblauwe Saloni-jurk die Beatrice droeg bij de Jubilee Lunch deed de acrobatische kunsten van de prinses nog beter uitkomen. Ook de Beulah London-jurk met subtiele pumps heeft een plekje op onze favorietenlijst veroverd. Overigens zijn wij niet als enigen fan van deze prachtige jurk: zo is de jurk al bij vijf verschillende royal ladies gespot.

2. Goed gebloemd

Iets eerder dit jaar maakte Beatrice met haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi een uitstapje naar de Chelsea Flower Show, waar ze in een wit-blauwe floral jurk met een flinke split verscheen.

beatrice blauw
Eventjes uitpuffen, want de hele dag rondlopen op zulke pumps is niet niks. (Beeld: BrunoPress)

UFO No More weet deze jurk aan te wijzen als de Carolena-jurk van het merk Reformation. De Yorkse prinses combineerde het zomerse kleedje feilloos met een stel zwarte schoenen en matchende zwarte tas van de Zara. Helemaal summer-ready, en dat in april!

3. Dyslexie in Zweden

Zoals het een royal betaamt, zet Beatrice zich ook volop in voor allerlei goede doelen en liefdadigheidsinstellingen. Maar één onderwerp ligt haar bijzonder na aan het hart: Beatrice is dyslectisch. Hier spreekt ze met enige regelmaat over in de media. En eind april dit jaar verscheen ze zij aan zij met de Zweedse koningin Silvia en prins Carl-Philip bij de World Dyslexia Assembly in Stockholm.

beatrice blauw
Ook Carl-Philip stak zich voor de gelegenheid in Bea’s lievelingskleur. (Beeld: Brunopress)

Deze Zimmermann-jurk (wederom geïdentificeerd door UFO No More) komt eigenlijk met matchend sjaaltje, maar die liet de fashion forward prinses achterwege. Flowy, floral, en precíes formeel genoeg: deze jurk is Beatrice ten voeten uit.

4. Zachte tinten bij de Royal Ascot

In 2019 liet Beatrice zich weer zij aan zij met zusje Eugenie zien bij de jaarlijke Royal Ascot. Wederom koos de prinses hier bij het zonnige evenement voor een lichtere kleur blauw.

beatrice blauw
Beeld: BrunoPress

Beatrice straalt in een kanten exemplaar van het merk Maje, met perfect matchende hoed van Bundle MacLaren. De vrolijke sierkwastjes geven de zachtblauwe outfit daarnaast een subtiele pop of colour.

5. Maid of honour

In oktober 2018 verscheen Beatrice ook in hardblauw bij de bruiloft van zusjelief Eugenie. Hier was Bea de maid of honour, en had zij de bijzondere taak om ook nog een kleine voordracht uit The Great Gatsby ten gehore te brengen.

Beeld: Brunopress

De Britse Marie Claire deelt dat er een strikte dresscode was voor de bruiloft van Eugenie en Jack Brooksbank, maar Beatrice passeert de outfit-check met vlag en wimpel in een outfit van Ralph & Russo.

6. Cozy in Verbier

Als we nog een flínk stuk verder de archieven induiken, zien we Beatrice ook op jonge leeftijd al regelmatig in het blauw verschijnen.

Beeld: Brunopress

Ook met de wereld aan keuze uit kekke winterjassen (het waren immers de nineties) ging de oudste York-dochter voor vertrouwd blauw. Lekker matchend met moederlief, dat dan weer wel!

7. Op kleur

Ook een jaartje eerder verschijnt Beatrice al in blauw op de golfbaan. Gezien de matchende outfit met zusje Eugenie, was er duidelijk genoeg keuze qua kleuropties voor de zoete gingham-jurkjes.

beatrice blauw
Beeld: BrunoPress

Maar ook hier verschijnt de prinses dus weer in ’t blauw. De ultra-zoete ruches aan de sokjes maken het geheel met de witte cardigan he-le-maal af. Wij kwamen vroeger op onze familiekiekjes in elk geval niet zo stylish voor de dag.

8. Jong geleerd

En ten slotte: de eerste dag dat je kleine dreumes naar de grote school toegaat, staat bij veel ouders in het geheugen gegrift. Gelukkig heeft de Duchess of York nog een hoop foto’s om op de grote dag terug te blikken.

beatrice blauw

Waar onze moeders met zorg een outfit kozen voor de eerste schooldag, ligt dat bij de Britten natuurlijk anders. Daar word je gewoon strak in’t uniform gehesen. Gelukkig stond blauw de kleine Beatrice ook tóen al goed!

Bron: Marie Claire, Harpers Bazaar, BrunoPress | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook