Deense koningin Margrethe positief getest op corona

De koningin was een paar dagen geleden nog op de begrafenis van Queen Elizabeth.

Slecht nieuws voor koningin Margrethe. Ze is namelijk voor de tweede keer positief getest op corona. Dit bevestigt het Deense Hof. De 82-jarige monarch was een paar dagen geleden nog aanwezig bij de begrafenis van Queen Elizabeth, samen met 2000 andere gasten – waaronder de Oranjes

Koningin Margrethe

De Deense koningin heeft na de diagnose dinsdagavond haar afspraken voor deze week afgezegd. Ze zou vrijdag een bijeenkomst hebben in paleis Christiansborg in Kopenhagen voor leden van de regering en het parlement. In een verklaring op de website van het paleis zei een woordvoerder dat ze aan het herstellen is op paleis Fredensborg, ten noorden van Kopenhagen.

De koningin is ingeënt tegen Covid en testte voor het laatst positief in februari van dit jaar. Ze vertoonde toen milde symptomen. Of kroonprins Frederick, die haar maandag vergezelde, ook positief getest is, is niet bekend. Margrethe is het langst dienende staatshoofd van Europa na de dood van Queen Elizabeth.

Beeld: BrunoPress

In bovenstaande foto zie je de Deense koningin helemaal rechts, en de Oranjes – prinses Beatrix, koningin Máxima en koning Willem-Alexander – helemaal links zitten.

Derde neven

Koningin Margrethe zat net als de Oranjes vooraan bij de begrafenis van Queen Elizabeth. De Royal Family en de Deense royals zijn namelijk best nauw met elkaar verbonden. Zo zijn de Deense koningin en wijlen de Queen derde nichten, ze waren beide afstammelingen van koningin Victoria.

Bron: BBC, Kongehuset.dk | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws