Glamour met een knipoog

Beau culinair: koolhydraatarme venkelpasta

Eenvoudig, maar net zo zalig als spaghetti!

Het is haast echte spaghetti wat de Vlaamse Pascale Naessens (ook bekend als mevrouw Jambers) hier op tafel tovert. Maar dan zonder carbs, want in plaats van pasta gebruikt ze enkel venkel. In twintig minuten op tafel! Handig als je haast hebt.

Pasta van Pascale

De Belgische Pascale Naessens (53) overvleugelt haar man, de tv-maker Paul Jambers, inmiddels qua populariteit. Het ex-model/ de presentatrice behoort als kookboekenschrijfster tot de bestverkopende auteurs van het land. Haar – vaak koolhydraatarme – gerechten presenteert ze in haar eigen huis, op foto’s die ze zelf stylet, met keramiek, tableware en meubels uit haar eigen ‘Pure’-lijn. Eigenlijk is Pascale de Vlaamse Martha Stewart. Deze venkelpasta wil je dan ook proeven!

Spaghetti van Venkel

Pascale: "Een gerecht dat je toelaat ten volle te genieten: het geeft hetzelfde zalige voldane gevoel als spaghetti, het is eenvoudig te bereiden en je hebt maar één pan nodig. Geniet ervan."

Ingrediënten

  • 2 of 3 venkelknollen
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 150 ml room
  • 50 g gemalen Parmezaan

Bereiding

  • Snijd de venkel in dunne reepjes en houd wat groen apart voor de afwerking.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Stoof ze samen in flink wat olijfolie met een grote scheut water.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet het deksel op de pan en laat stoven tot de venkel helemaal gaar is. Roer en check regelmatig.
  • Snijd de tomatenpartjes in tweeën en laat ze de laatste minuten mee stoven.
  • Wanneer de venkel gaar is, voeg je de room en driekwart van de kaas toe. Roer die er goed doorheen.
  • Serveer en strooi de rest van de kaas over de groenten. Werk af met het groen van de venkelknollen.

Meer koken met Pascale?

Het water loopt je in de mond als je bladert door de 224 pagina’s. De recepten zijn eenvoudig en verrassend en worden wonderschoon opgediend. De prachtig gedekte tafels inspireren om ook zelf lekker aan de slag te gaan. Pascale werkte een jaar lang aan het finetunen van haar recepten, die niet alleen smakelijk zijn, maar ook goed voor een gezond en slank lichaam. Haar gouden regels in de keuken: meng geen snelle koolhydraten met eiwitten, eet alleen natuurlijke ingrediënten en wees niet zuinig met olijfolie. Mmm, daar kunnen we aan wennen! ‘Ik eet zo graag 2’, uitgeverij Lannoo, €26,99