Buckingham Palace geeft foto vrij van graf Queen Elizabeth

Ze is op haar eeuwige rustplaats aangekomen.

Op de officiële Instagram-pagina van Buckingham Palace is gisteren voor het eerst een foto van Queen Elizabeths grafsteen gedeeld. De namen van haar ouders en overleden echtgenoot Philip stonden al in de steen gegraveerd, maar nu is de naam van de Queen eraan toegevoegd.

Bij de rest van de familie

De Queen is bijgelegd in een graf binnen de King George VI Memorial Chapel, naast de vorig jaar overleden prins Philip. De kapel maakt onderdeel uit van de grotere St. George’s Chapel, bij Windsor Castle. De ouders van Elizabeth hadden daar hun laatste rustplaats al gevonden. Ook de as van Elizabeths zus, prinses Margaret, ligt in die kapel.

Nieuwe steen met vertrouwde bloemen

De grafsteen is met de hand gemaakt van Belgisch zwart marmer. Er staan koperen letters op en er liggen grote hoeveelheden bloemen omheen in meerdere kleuren (die ook bij de uitvaart te zien waren). Het is een nieuw exemplaar: op de oude steen stonden de namen in goud gegraveerd. Tussen de vier namen is de ster van de Most Noble Order of the Garter te zien, een van de hoogste ordes binnen het Britse honours system.

Onder de foto op de Instagram-pagina van Buckingham Palace stond geschreven: “Vandaag is een foto vrijgegeven van de steen die is geplaatst in de King George VI Memorial Chapel, na het graveren van de naam van Hare Majesteit Koningin Elizabeth.”

Waarschijnlijk heel druk

Naar verwachting zal het enorm druk worden bij de kapel. Hij wordt op 29 september weer opengesteld voor publiek. Mensen kunnen dan op maandag, donderdag en vrijdag bij de St. George’s Chapel kijken. Windsor Castle is van donderdag tot en met maandag geopend. De kerk is alleen op zondag geopend, voor een eredienst.

Bron: Margriet, HELLO! | Beeld: BrunoPress, Instagram Buckingham Palace

Laatste nieuws