Koninklijke viervoeters! Oranjes zetten honden in het zonnetje op Dierendag

Vrolijke kiekjes van Nala en Luna!

Je kunt er niet omheen, het is vandaag Dierendag! Reden genoeg voor Willem-Alexander en Máxima om hun honden in het zonnetje te zetten op Instagram. 

Nala en Luna

Dierendag wordt ook in Paleis Huis ten Bosch niet overgeslagen. “Dit zijn Nala en Luna tijdens een wandeling op de Horsten. Twee van de honden van het Koninklijk gezin 🐾”, schrijft het Koninklijk Huis op Instagram. Daarbij delen ze een tweetal kiekjes van de viervoeters, die waarschijnlijk gemaakt zijn tijdens een wandeling. Gezien de kwaliteit van de foto’s gokken wij dat Willem-Alexander, Máxima of één van de A’tjes de foto’s zelf hebben gemaakt. Leuk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Wie Nala en wie Luna is? Wij hebben geen idee. De donkerbruine Labradors lijken als twee druppels water op elkaar. Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe de Oranjes de honden uit elkaar houden.

Mambo

Naast Nala en Luna hebben de Oranjes nóg een hond in huis. Het jongste koninklijke gezinslid is namelijk labradoodle Mambo. Deze kleine viervoeter hebben Willem-Alexander en Máxima vorig jaar op Dierendag verwelkomd in het paleis. Met prinses Alexia in Wales en prinses Amalia die het huis uit was voor haar tussenjaar, was het wel erg stil op Huis ten Bosch. Reden genoeg voor het koninklijk paar om een nieuwe rakker uit te zoeken. Goed voor het lege-nest-syndroom van Máx en gezellig voor prinses Ariane. We get it! 

Mentale gezondheid

De koninklijke viervoeters worden wel vaker in het zonnetje gezet op social media. Zo lijkt het inmiddels traditie geworden dat we op Dierendag een kiekje van de honden te zien krijgen. En ook op Blue Monday spelen de dieren een rol. Op ‘de somberste dag van het jaar’ verraste Máxima met een vrolijk selfie op the gram. “Bewegen is goed voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid, zeker als dat buiten kan. Vandaag, op Blue Monday, maak ik een flinke wandeling. Jij ook?” schreef de koningin. En daarbij kregen we ook Mambo te zien. Cute!

Bron: Instagram @koninklijkhuis, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws