Dit is de betekenis achter de bijnaam die koning Charles voor Meghan heeft

"Het is misschien een beetje een rare bijnaam, maar ik denk dat hij haar echt respecteert", aldus een koninklijke nieuwsredacteur.

Van ‘Baldy’ tot ‘Gary’ en van ‘Haz’ tot ‘Fred’, de royals lusten er wel pap van als het gaat om het bedenken van bijnamen. En deze bijnamen hebben dan meestal ook nog eens een mooie betekenis. Zo ook de bijnaam die koning Charles voor zijn schoondochter Meghan heeft. ‘Tungsten’, luidt haar bijnaam. Maar wat betekent het eigenlijk en waarom noemt Charles juist Meghan zo?

Koosnaampje

Koning Charles noemt zijn schoondochter ‘Tungsten’ vanwege haar taaiheid en veerkracht”, laat koningshuisdeskundige Katie Nicholl weten in haar nieuwe boek ‘The New Royals‘. Tungsten, het Engelse woord voor ‘wolfraam’, staat bekend als een van de taaiste elementen die in de scheikunde voorkomen.

Dit is echter niet de eerste keer dat we de bijnaam van Charles voor Meghan voorbij horen komen. In 2018 liet de Daily Mail al weten dat koning Charles zijn schoondochter bewonderde. “Prins Charles bewondert Meghan om haar kracht en de ruggengraat die ze Harry geeft. Harry heeft een wolfraamachtig figuur nodig in zijn leven omdat hij soms een beetje een doetje kan zijn”, liet een bron toen weten. “Het is een koosnaampje geworden.”

Metaal

Ook koninklijk nieuwsredacteur Russell Meyers besprak de bijnaam van de Duchess in een talkshowoptreden in 2019. Hij legde toen uit dat de bijnaam een bijzondere betekenis heeft. Wolfraam is een element dat hard en buigzaam is.

“Het is misschien een beetje een rare bijnaam, maar ik denk dat hij haar echt respecteert”, aldus Meyers. “Hij denkt dat ze er goed in is geslaagd om met de media-aandacht om te gaan.” Let wel, dit was vóór de Sussexjes opstapten als werkende royals. Of de bijnaam nog altijd gebruikt wordt, is dus maar de vraag.

Bron: Honey Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws