De bijzondere wens van koning Charles bij de geboorte van prinses Charlotte

Koning Charles was dolblij met de geboorte van een kleindochter, maar zadelde haar meteen op met een bijzondere taak...

De rollen zijn duidelijk verdeeld voor de kleinkinderen van koning Charles. Prins George, die wordt op een dag zelf koning. En prinses Charlotte? Daar had Charles ook meteen een taak voor in gedachten.

Kleindochter Charlotte

Ruim zeven jaar geleden verwelkomde koning Charles zijn eerste kleindochter: prinses Charlotte. Kort na de geboorte van William en Kates tweede kindje, sprak (destijds prins) Charles met de pers. “Ik hoopte al op een meisje!”, vertelde hij verslaggevers in Dorset. “Ze is prachtig. Ik hoopte op een kleindochter. Iemand die voor mij kan zorgen als ik heel oud ben.”

Zullen we je wat vertellen, Charles? Een kleinzoon kan dat óók. Maar goed, prinses Charlotte is inderdaad uitgegroeid tot een zorgzame jongedame, vooral wat haar twee broers betreft. Dus wie weet komt de wens van de koning nog uit, over een jaar of twintig, de sterke Windsor-genen kennende…

De King als opa

Volgens Queen Consort Camilla is Charles in ieder geval een fantastische opa. “Hij gaat op zijn knieën zitten en kan urenlang met hen over de grond kruipen, gekke geluiden maken en lachen”, vertelde de koningin-gemalin in de documentaire Prince, Son and Heir: Charles at 70. Ook met de kleinkinderen van Camilla kan de koning het goed vinden. “Mijn kleinkinderen zijn dol op hem, echt dol op hem. Hij leest Harry Potter voor en kan alle verschillende stemmetjes doen, ik denk dat kinderen dat echt waarderen.”

“Het zou geweldig zijn als hij meer tijd thuis kan doorbrengen en met de kleinkinderen kan spelen”, vertelt prins William over zijn vader in diezelfde documentaire. “Want wanneer hij er is, is hij geweldig. Maar we hebben hem zo vaak mogelijk nodig.” Zorg eerst maar voor de kleinkinderen, Majesteit!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws