Prinses Charlotte: zeven jaar zwaaiervaring

Met de paplepel ingegoten!

Lees ook

Prinses Charlotte van Cambridge is ervoor in de wieg gelegd: de royal zwaai. Handig, als je nog een leven vol royal duties voor je hebt.

Koninklijk kunstje

Als royal wordt er veel van je gevraagd. Je moet onberispelijk voor de dag komen, nooit iets verkeerds zeggen, neutraal én geïnteresseerd blijven en vooral: zwaaien tot je polsspieren de meest getrainde muscles in je lichaam zijn. Dat laatste heeft de zevenjarige prinses Charlotte al helemaal onder de knie.

Baby’s beginnen rond acht maanden met ‘complexe handbewegingen’ zoals een zwaai, en sindsdien lijkt Charlotte dan ook naar alles en iedereen te wuiven. Het zullen haar koninklijke genen en/of opvoeding wel zijn!

Zeven jaar zwaaiervaring

Trooping the Colour 2016: Net 1 jaar oud en nu al een enthousiastere zwaaier dan broer en future king George. Beeld: BrunoPress

Mee op royal tour? Een uitstekende oefening.

Tijdens haar eerste royal tour in Canada liet prinses Charlotte (hier 17 maanden oud) haar zwaaikunsten al zien. Beeld: BrunoPress

Charlotte weet dat je áltijd even moet wuiven, zelfs als je haastig onderweg bent naar het ziekenhuis om je babybroertje te ontmoeten.

Prins Charlotte, bijna 3 jaar oud, wandelt met haar vader en broer naar het ziekenhuis om babybroertje Louis te ontmoeten. Beeld: BrunoPress

De grote dag van prinses Eugenie was óók de grote dag van bruidsmeisje Charlotte, die eindelijk weer een groot publiek en tig camera’s had om naar te zwaaien.

Zwaaien maar! Een 3-jarige Charlotte steelt de show als bruidsmeisje van prinses Eugenie. Beeld: BrunoPress

Tja, ook voorbeeldige prinsessen gaan soms door een peuterpuberfase.

Een zwaai? Een uitgestoken tong kun je krijgen! Beeld: BrunoPress

Tijdens de twee coronajaren zijn de Cambridge-kinderen nauwelijks in beeld en moet prinses Charlotte haar zwaaibewegingen maar thuis op haar knuffelberen oefenen. Gelukkig valt er tijdens het grote jubileumweekend een hoop schade in te halen.

Primeurtje: zwaaien vanuit een koets! Beeld: BrunoPress

De dochter van Kate en William is nu alweer zeven jaar (!) en zwaait happily wanneer de gelegenheid daarom vraagt.

Nog altijd de meest enthousiaste zwaai! Beeld: BrunoPress

Lief momentje om mee af te sluiten. De Queen en haar achterkleindochter die als enige royals dapper doorwuiven.

Like great-granny, like great-granddaughter. Beeld: BrunoPress

Wie denkt dat any zwaaibeweging door kan gaan voor een koninklijke zwaai, heeft het mis. Queen Elizabeth leerde haar iconische, langzame wuif wellicht van haar oom, die eens bij de dokter belandde met een overbelaste pols door al het handjes schudden en zwaaien. De langzame zwaai moet zulke blessures helpen voorkomen. Royal commentator Victoria Arbiter legt het uit: “Een koninklijke zwaai herken je meteen. Het is een verticale hand met een lichte buiging vanuit de pols, een classy beweging die blijk geeft van goede manieren, en die niet té enthousiast wordt gezien.” Op dat gebied moet Char misschien nog even oefenen…

Bron: Nine, Cosmopilitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook