Déze gewoontes zorgen voor wimperbeschadiging

Good to know!

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met mooie lange wimpers. Hoewel we ons best doen om ze tóch te creëren, werken we onszelf daarmee ook tegen. Sta je op het moment om ze te krullen, breekt er een haartje af. Vervelend! Maar wist je dat déze gewoontes ook kunnen leiden tot beschadigde wimpers?

1. Waterproof mascara

Tijdens de wintermaanden wil je niet dat je mascara uitloopt, dat snappen we. De kans is dus groot dat je naar waterproof mascara grijpt. Maar de ingrediënten die ervoor zorgen dat je mascara niet van je wimpers verdwijnt, zorgen er ook voor dat je wimpers uitdrogen. Daarnaast is het moeilijk om waterproof mascara van je wimpers te verwijderen, wat veel schrobben en boenen betekent. En dat werkt niet in het voordeel van je wimpers.

2. Hardhandig mascara verwijderen

Gebruik je geen waterproof mascara? Wees dan alsnog voorzichtig bij het schoonmaken van je wimpers. Kies daarom voor een remover op oliebasis en houd vervolgens je watje een tijdje tegen je wimpers gedrukt. Als het is ingetrokken, veeg je het pas rustig weg. Be gentle!

3. Slapen met mascara op

We weten allemaal dat slapen met make-up op erg slecht is voor je, toch? Desondanks slapen veel vrouwen met mascara op, terwijl ze wel foundation van hun gezicht halen. Niet meer doen! Zo veroorzaak je namelijk wimperbeschadiging. Doordat je wimpers hard zijn, kunnen ze sneller breken. Vooral als je veel tegen je hoofdkussen wrijft en wild slaapt.

4. (Bijna) altijd je wimpers krullen

Dat je nóóit je wimpers moet krullen ná het aanbrengen van mascara, is bekend. Maar stiekem is het regelmatig gebruiken van een wimperkruller sowieso geen goed idee. Kun je echt niet zonder? Warm dan je wimperkruller op met een föhn. Hierdoor hoef je minder hard te duwen op je wimpers. Controleer wel even of hij niet te heet is. Je wilt je lashes er ook niet af branden.

5. Nepwimpers op de verkeerde manier verwijderen

Sommige gelegenheden vragen nou eenmaal om killer lashes. Het is alleen wel de bedoeling dat je ze na afloop op de goede manier verwijdert om wimperbeschadiging te voorkomen. Het is hartstikke verleidelijk om ze er gewoon af te trekken, maar dat is allesbehalve slim! Pak een wattenstaafje en doe hier remover op oliebasis op. Dep dit vervolgens een tijdje op de lijmrand van de wimpers. Hierdoor wordt de lijm losser en krijg je ze er makkelijker af. Tada!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws