Was dit lieve detail op de foto’s van Amalia, Alexia en Ariane je al opgevallen?

Een mooi gebaar!

We hebben al veel leuke kiekjes gezien van afgelopen vrijdag, toen het koninklijk gezin in de Nieuwe Kerk poseerde voor een fotosessie. We zagen meteen dat prinses Ariane haar zussen in lengte voorbijschiet, maar was dit detail je ook al opgevallen?

Historische setting

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters lieten heel wat nieuwe portretten maken bij de tentoonstelling De eeuw van Juliana in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Niet alleen staat de kerk vanwege deze expositie nu vol met royal rekwisieten, ook is het natuurlijk de plek waar de inhuldiging van het koningspaar zo’n tien jaar geleden plaatsvond én waar W.-A. en Máxima elkaar meer dan twintig jaar geleden het jawoord gaven. Leuk om het hele gezin daar weer eens bij elkaar te zien!

Het koninklijk gezin en (over)grootmoeder Juliana. Beeld: BrunoPress

Zelfde sieraad

Vooral de kiekjes van de drie A’s zijn extra bijzonder, nu Alexia in het buitenland voor haar eindexamens blokt en Amalia door bedreigingen niet van haar studentenleven kan genieten. Vreemde tijden voor de zussen, maar ze toonden zich tijdens de fotosessie sisterly solidair met elkaar. Niet alleen kozen prinsessen Amalia, Alexia en Ariane lekker eensgezind voor een colbert, ook droegen ze alledrie hetzelfde sieraad. Was dat je al opgevallen?

Op de blog van Modekoningin Máxima leren we dat het gaat om een bedelkettinkje van Marianna Lemos, een Griekse sieradenontwerpster én een goede vriendin van koningin Máxima zelf. Het lijkt deze charm necklace te zijn (online te shoppen voor 250 euro), met als middelste bedeltje het boze oog. Een symbool dat prinses Amalia heel vaak bij zich draagt.

Prinses Amalia op Koningsdag met een Boze Oog-armband om haar pols. Beeld: BrunoPress

“Het is om je beschermen tegen het kwade,” vertelde ze daarover aan Claudia de Breij. “Niet dat ik bijgelovig ben hoor.” Toch is het, helemaal nu, een passend juweel.

Beeld: BrunoPress

Dat Alexia en Ariane nu ook het favoriete symbool van hun oudere zus dragen, is misschien wel om te laten zien dat ze allebei achter haar staan. Daarnaast zou het boze oog voor de prinsessen warme herinneringen bovenhalen aan hun Griekse vakanties. En dat is tijdens deze druiligere dagen ook wat waard!

Bron: Modekoningin Máxima, RVD, All Things Amalia, Claudia de Breij – Amalia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws