Bekijk de befaamde brillen van Juliana van dichtbij in deze bijzondere expositie

Maar ook koninklijk servies, haar inhuldigingsjurk uit 1948 en kleding van haar kinderen passeren de revue.

Fans all things royal kunnen hun hart ophalen. Dit najaar presenteert De Nieuwe Kerk in Amsterdam een expositie over oud-koningin Juliana. Met de tentoonstelling wordt de 75e verjaardag van haar inhuldiging gevierd. Kortom, tijd voor een trip down Juliana lane! 

Vierhonderd objecten

Bij de speciale expositie kijk je je ogen uit. Er liggen namelijk ruim vierhonderd objecten uit het leven van de voormalige koningin op je te wachten, die je allemaal wilt bewonderen. Denk aan persoonlijke bezittingen, beeldende kunst, historische documenten en fotografie, bijzondere filmfragmenten, koninklijk servies en zelfs bekende avondjaponnen.

Maar dat is zeker niet alles. Ook haar inhuldigingsjurk uit 1948, kleding van haar kinderen en speelgoed en zelfs haar klassieke Juliana-brillen passeren de revue. Uiteraard kijken wij het meest uit naar haar befaamde brillen, waar ze een hoop van had. We zetten er een paar op een rijtje!

Koningin Juliana

Juliana was tijdens haar tijd als koningin, van 1948 tot 1980, ontzettend populair door haar eenvoud en menselijkheid. Ze stond ook bekend om haar, voor velen toen nog vaak, moderne ideeën. Iets waar ze zelf ook voor streefde, vertelde ze in 1987 in een interview. “Ik ben altijd vooruitstrevend geweest. Ik doe mijn leven lang mijn best om niet ouderwets te worden”, aldus Juliana.

Heb je zin om een duikje te nemen in de wereld van Juliana? De tentoonstelling ‘De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen, is te zien vanaf zaterdag 15 oktober tot en met zondag 9 april 2023.

Bron: Story, De Nieuwe Kerk Amsterdam | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws