Fotosessie Oranjes: drie prinsessen in pak!

Allemaal aan de colbert.

Het is niet makkelijk om het hele gezin bij elkaar te krijgen wanneer één dochter in het buitenland woont of als je om de haverklap weer op staatsbezoek moet. Deze vrijdag hadden alle Oranjes toevallig een gaatje in hun agenda. Tijd voor een fotosessie!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseerden deze vrijdagmiddag met hun drie dochters in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Leuk detail: daar is momenteel ook een tentoonstelling over koningin Juliana te zien. Schitteren tussen de jurken en brillen van hun (over)grootmoeder dus.

Najaarsfotosessie in de Nieuwe Kerk. Beeld: BrunoPress

Herfstige kleuren voerden de boventoon. Voor het eerst draagt geen van de prinsessen een jurk. Een pak, of op z’n minst een colbert, is tegenwoordig hét uniform van de jonge royal, wordt maar weer eens duidelijk.

Beeld: BrunoPress

Prinses Amalia koos voor een donkergroen exemplaar. Op Prinsjesdag bewees ze al dat smaragd haar beeldig staat, dus een goede kleur om in de herhaling te gooien. Prinsessen Ariane en Alexia houden het bij neutrale kleuren, waardoor het toch echt Máxima’s multicolour mantel is die eruitspringt.

Volgens Modekoningin Máxima heeft prinses Ariane haar colbert uit de kast van Máxima geleend en prinses Amalia bij de Zara geshopt voor haar prachtpak.

Beeld: BrunoPress

Eerlijk is eerlijk, met een kerk als decor laat de belichting wel wat te wensen over, maar wellicht is er in verband met de beveiliging van prinses Amalia niet voor een paleistuin in herfstsferen gekozen.

Beeld: BrunoPress

Lech-vervanger

Traditiegetrouw poseerde het koninklijk gezin altijd twee keer per jaar voor de pers. Een keertje tijdens hun wintersportvakantie in Lech en een keertje in de zomer, waarna ze zonder telelenzen om zich heen naar Griekenland konden vertrekken. Dit systeem is op de schop gegaan nu de dochters van de koning en koningin er hun eigen agenda’s op nahouden. De fotosessie wordt nu gepland als ’t even uitkomt. Zo is prinses Amalia nu net klaar met haar tentamens en is prinses Alexia vanwege de herfstvakantie eventjes terug in Nederland. Een goed moment voor een nieuw portret, toch?

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws