Staatsbezoek Griekenland: hier heeft Máxima goed over nagedacht

Je gastland eren, je thuisland promoten en vooral de show stelen: zo doet Máx het met haar mode.

Een eerbetoon brengen aan gastland Griekenland en tegelijkertijd een modieus uithangbord voor Nederland zijn? Koningin Máxima pakt ’t slim aan met haar outfits tijdens dit staatsbezoek.

De koningin heeft goed nagedacht toen ze haar koffers inpakte voor het staatsbezoek aan Griekenland – naar verluidt doet Máxima alles zonder styliste. Bij zulke diplomatische reisjes is een diplomatische outfit een must. Een beetje royal kleedt zich minstens een keer in de kleuren van de vlag van het gastland, kiest voor een lokale designer of knipoogt naar traditionele kledingstukken. Alles om te laten zien dat dit écht op toenadering draait.

Op de eerste dag van het staatsbezoek aan Griekenland, afgelopen maandag, hulde koningin Máxima zich dan ook in mode van Griekse bodem: eerst een jurk van Zeus+Dione, ’s avonds een japon van Costarellos. Maar je moet de balans bewaren…

Want leuk en aardig, die warme band met Griekenland, maar de Oranjes zijn ook naar Athene afgereisd om hun eigen land een beetje te promoten, toch? Op de tweede dag van het staatsbezoek koos de koningin dan ook enkel voor Dutch Design om te laten zien wat Nederland in huis heeft. Claes Iversen, bijvoorbeeld.

De koningin droeg gisteren twee (eerder gedragen) ontwerpen van Claes Iversen: een blush pink exemplaar voor overdag en een bessenrode japon voor de contraprestatie ’s avonds. Met de brede ceintuur en de cape(mouw) als doorlopend thema sluiten de twee mooi op elkaar aan. Al besloot Máxima het hair wise even helemaal anders te doen. Een blote schouder als eerbetoon aan de Griekse godinnenlook, en wilde manen als knipoog naar de Nederlandse leeuw? Vast óók goed over nagedacht!

Bron: UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws