Staatsdiner: Máxima gaat voor full glam in Griekenland

Koningin Máxima besloot in Athene toepasselijk te kiezen voor Grieks design.

Griekse glamour! Tijdens een staatsdiner in Athene maandagavond pakte koningin Máxima uit met haar lievelingstiara. Na een paar zuinige maanden waarbij Máxima steeds in iets ‘ouds’ verscheen, lijkt H.M. toch weer aan het shoppen geslagen. Haar nieuwe aanwinsten komen héél toevallig ook uit Griekenland.

Grieks design

Weer eens iets anders dan een Natan, Taminiau of Iversen: koningin Máxima besloot in Athene toepasselijk te kiezen voor Grieks design. Dat deed ze al tijdens het dagprogramma in een elegante japon van Zeus + Dione, maar ook ’s avonds tijdens het staatsdiner met een nieuwe aankoop van het Griekse Costarellos.

Beeld: BrunoPress

Een ideale jurk voor wie niet kan kiezen tussen zomers kantwerk en winters velours. Bovendien kleurt de japon mooi bij de Mellerio-parure die koningin Máxima draagt, een set sieraden uit de Oranje-kluis waar de koningin dól op is. Vooral de tiara duikt vaak op.

Beeld: BrunoPress

Hoewel sommige royals de tiara’s achterwege laten als ze een republiek bezoeken (lees: geen andere Koninklijke Hoogheden om naast te shinen), gaat Máx zelden zonder diadeem op pad.

Zere voeten

Het voordeel van zo’n jurk die tot op de grond valt, is dat je er geen deftige hakken onder hoeft te dragen. Maandagochtend begon de koningin aan het drukke programma in Athene op hoge pumps, maar die werden bij een bezoekje aan de Akropolis toch maar ingeruild voor platte schoenen #touristmode.

Vandaag begint de koningin vol goede moed weer op torenhoge hakken. De Oranjes brengen vandaag hun tweede dag door in Athene en bezoeken onder andere een fototentoonstelling, een oncologische kliniek en een opvangtehuis voor Oekraïense vluchtelingen.

Beeld: BrunoPress

Dit keer niet in een nieuw kloffie, maar in een eerder gedragen jurk van Claes Iversen. Vanavond kunnen we rekenen op de tweede glamourlook: dan organiseren koning Willem-Alexander en koningin Máxima een voorstelling van het Nederlands Danstheater om hun gastland (en favoriete vakantieland) alvast te bedanken voor het warme onthaal.

Bron: RVD, Story, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws