Staatsbezoek Griekenland: wie heeft er van tevoren met de stylist gebeld?

De koningin matcht wel héél goed met een van haar gastvrouwen.

Een nieuwe week, een nieuw staatsbezoek! Het lijkt nog zo kortgeleden dat Máxima met koffers vol mode neerstreek in Zweden, maar nu begint het fashionfeest dat staatsbezoek heet weer van voor af aan in Griekenland.

En ehm, heeft Hare Majesteit van tevoren toevallig haar outfits doorgegeven? Máx matcht wel héél goed met een van haar gastvrouwen.

Nachtelijk onthaal

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken het de Grieken niet makkelijk. De Oranjes arriveerden zondagavond om 23 uur op het vliegveld van Athene. Op dit nachtelijke uur moesten de Griekse minister van Buitenlandse Zaken, de ambassadeur van Nederland in Griekenland en de Griekse ambassadeur in Nederland allemaal klaarstaan om het koningspaar hartelijk te ontvangen. Part of the job, maar daar gaat het laatste uurtje van je weekend!

Beeld: BrunoPress

Máxima ging viral toen ze onlangs zonder make-up, met compressiekousen nog aan uit het vliegtuig stapte, dus ditmaal besloot de koningin het heel anders aan te pakken. Een prachtige monochrome look en een likje mascara doen wonderen!

Grieks ontwerp

Maandag waren de Oranjes alweer vroeg op pad in hun favoriete vakantieland. Koningin Máxima verscheen in een prachtcombi van roestbruin en crème, met een nieuwe japon van het Griekse label Zeus + Dione (via Modekoningin Máxima).

Beeld: BrunoPress

De fashion queen lijkt niet de enige die aan deze kleurencombinatie heeft gedacht. Was die dame achter haar toevallig al op de hoogte?

Beeld: BrunoPress

What’s next?

Dat de Oranjes al op zondagavond aankwamen, is niet voor niets. Zoals gewoonlijk is het staatsbezoekprogramma weer goed gevuld. Deze maandag bezochten Willem-Alexander en Máxima het monument van de onbekende soldaat, dronken zij een kopje koffie op het Presidentieel paleis, spraken ze met de Griekse en Nederlandse Ombudsman, hingen ze de toerist uit bij de Akropolis, ontmoetten ze de Nederlandse gemeenschap in Griekenland én maakten ze kennis met de burgemeester van Athene. Vanavond is er nog een staatsbanket in het Presidentieel Paleis, dus zitten wij klaar om de galajurken te spotten.

Dinsdag hebben W-A en Máxima nog een tweede drukke dag in Athene, woensdag reist het koningspaar door naar Thessaloniki. Vrijdag zijn ze terug in eigen land om te poseren voor de pers, mét hun drie dochters. Een hoop koninklijke outfits op komst!

Bron: Vorsten, Modekoningin Máxima, RVD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws