Koningin Máxima en haar roze tiara

Maxima en haar hoofdsieraad zijn onafscheidelijk.

Het is een tiara die zó uit een sprookjesboek lijkt te komen. Koningin Máxima is dol op haar Mellerio-tiara met roze robijnen en ook prinses Amalia kan er niet van afblijven. Geef ze ‘ns ongelijk!

Mellerio-tiara

Amalia bracht een van de meest prinsessenachtige koninklijke juwelen onlangs weer onder onze aandacht: de Mellerio-tiara. Ze droeg het fonkelende hoofdsieraad op een van de nieuwe foto’s die werd vrijgegeven in het boek Amalia van Claudia de Breij. Als achtjarige kon ze het niet laten om de tiara die op haar moeders kaptafel lag zelf eens te proberen.

Beeld: © RVD

In het boek verklaart prinses Amalia dól op tiara’s te zijn – een toepasselijke eigenschap die ze van moeder Máxima over lijkt te hebben genomen. Van deze Mellerio-tiara krijgt de koningin (net als wij) geen genoeg: ze heeft hem de afgelopen jaren negen keer in haar lokken geschoven.

Tiara time

Zo koos Máxima voor de tiara bij een van haar eerste portretten als koningin. Hier lijkt hij toch iets meer, tsja, robijnkleurig, maar bij Beau Monde bekijken we alles nu eenmaal graag door een roze bril.

Beeld: © RVD – Koos Breukel

Bij koninklijke bruiloften is-ie ook geliefd. Máxima had hem op tijdens het galadiner voor de bruiloft van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stephanie van Luxemburg. Bij een van haar meest memorabele wedding guest looks, de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip en zijn Sofia, was de Máxima ook in goed gezelschap van haar Mellerio-tiara.

Beeld: BrunoPress

En dan zijn er nog de staatsbezoeken, altijd een goed moment om je mooiste tiara in te pakken. Koningin Máxima nam haar robijnen en diamanten juweeltje onder andere mee naar België en Italië.

Beeld: BrunoPress

Familiestuk

De Mellerio-tiara is onderdeel van een parure – er horen ook een collier, oorbellen, twee broches, een armband en een waaier bij, het complete pakket dus. Al meer dan 130 jaar krijgen Oranje-vrouwen de kans om er mee te schitteren. Naast Máxima hebben koninginnen Emma, Juliana en Beatrix de tiara gedragen. De andere stukken hebben onder meer prinsessen Laurentien en Mabel mogen lenen. We hebben er alle vertrouwen in dat prinses Amalia in de toekomst de waardering voor de roze tiara, zoals wij hem gedoopt hebben, voortzet. En anders willen wij ‘m wel hebben!

Bron: All Things Royal, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress, RVD

Laatste nieuws