Dure tijden? Ook koningin Máxima houdt hand op de knip

Hare Majesteit shopt voortaan alleen in eigen kledingkast.

Is het de torenhoge inflatie? De wens om een stukje duurzamer te leven? Máxima winkelt er in ieder geval niet meer zo op los als vroeger.

Niks nieuws

Voor elke gelegenheid een nieuwe outfit is allang niet meer de standaard onder de royals. Kledingstukken hergebruiken is hip, want het straalt uit dat je ook als Hoogheid een beetje aan het milieu denkt én dat je zo lekker gewoon gebleven bent (al gaat het soms om japonnen van duizenden euro’s). Voor haar reis naar de VS deze week lijkt koningin Máxima zelfs niets nieuws te hebben ingepakt. Shoppen? Dat doet Hare Majesteit tegenwoordig lekker betaalbaar in haar eigen kledingkast.

Die hebben we eerder gezien…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

De roze japon die koningin Máxima op haar eerste dag in San Fransisco droeg, is een repeat van Koningsdag dit jaar. ’s Avonds droeg ze een gouden top die we ook eerder voorbij hebben zien komen. We kennen deze Claes Iversen onder andere van de foto waarbij Máxima het recept van haar favoriete Argentijnse koekjes deelde, weet je nog?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Op haar tweede dag in de Verenigde Staten poseerde koningin Máxima voor dit ansichtkaart-waardige plaatje bij de beroemde Golden Gate Bridge. Weer in een bekende japon. De NATAN zagen we een jaar geleden bijvoorbeeld tijdens een streekbezoek van de koning en koningin aan Salland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Ook tijdens haar recente reis naar India en tijdens haar eerste werkbezoek na de zomervakantie verscheen Máxima in iets ‘ouds.’ Het is een makkelijk manier om te bezuinigen, als je toch al ruim twintig jaar koninklijke couture in je kledingkast verzamelt. Welke oude favorieten gaan we nog meer terugzien?

Bron: Beau Monde Archief, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress, Koninklijk Huis

Laatste nieuws