Monaco: met welke prinsessen poseert prins Albert hier?

Prins Albert organiseert een 'hardloopwedstrijd zonder finishlijn' en krijgt deze twee sportieve prinsessen zo ver om Monaco door te hollen.

Blijkbaar waren er geen Grimaldi’s te porren voor een hardloopwedstrijd, want prins Albert laat twee andere prinsessen door zijn prinsdom rennen voor het goede doel. Welke glamour girls hebben we daar?

No Finish Line

Prins Albert van Monaco gaf deze week het startschot voor de een hardloopwedstrijd zónder eindstreep. De No Finish Line charity race is bedoeld om geld op te halen voor onderbedeelde kinderen. Het idee? Voor elke kilometer die je hardloopt, wordt er 1 euro gedoneerd door de stichting Children & Future. Hoe meer rondjes je rent door Monaco, hoe guller je bent, dus. Hoewel de race al een jarenlange traditie is, kon Albert blijkbaar geen Grimaldi’s vinden om de hardloopschoenen aan te trekken. Gelukkig staan er aantal buitenlandse prinsessen altijd te pópelen om weer hun momentje in de schijnwerpers te pakken.

Prinsessen Carolina en Chiara . Beeld: BrunoPress

Prinsessen Carolina & Chiara

De Italiaanse Maria Carolina (19) en Maria Chiara van Bourbon (17), prinsessen der Beide Siciliën, rennen met liefde wat rondjes door het ministaatje als dat hen weer wat publiciteit oplevert (en het werkt, want here we are). Relevant blijven is niet makkelijk als je voorouders al zo’n 160 jaar geleden troonsafstand moesten doen en je dus al geruime tijd zonder koninkrijk zit, maar niemand kan beweren dat deze twee prinsessen niet hun best doen. Ze Instagrammen erop los, pendelen heen en weer tussen Rome, Parijs en Monaco om zoveel mogelijk feestjes mee te pakken, en hebben een netwerk dat zich uitspreidt van de Nouveau Riche tot de Grimaldi’s – vandaar dat ze zo nu en dan bijspringen als prins Albert geen sportievelingen in zijn eigen familie weet te vinden.

Met de classy kant van het koninklijke leven nemen Chiara en Carolina het niet zou nauw, als er maar voldoende glitterjurken, tiara’s, cocktails en luxejachten zijn. Door zo nu en dan een dag mee te lopen in het ziekenhuis of geld op te halen voor het Rode Kruis laten de prinsessen zien dat ze als ware royals ook heus wel aandacht vragen voor de goede zaak, zolang de aandacht voor de avondjes in St. Tropez maar niet uitblijft.

Door nu flink wat kilometers door Monaco af te leggen, kunnen de prinsessen hun hoeveelheid charity voor deze maand weer afvinken.

Beeld: BrunoPress

Waarna de twee zichzelf weer op een welverdiende cocktail/puppy/designerjurk kunnen trakteren of kunnen bijkomen in een van de Italiaanse landhuizen van hun ouders, Carlo en Camilla (de Zuid-Europese tegenhangers van die ándere Charles en Camilla). Totdat ze weer ergens opduiken om de prinses uit te hangen. We kunnen niet wachten!

Bron: Histoires Royales, Hello Monaco | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws