Queen Consort Camilla geeft beste vriendinnen speciale royal rol

Hare Majesteit wil geen hofdames, maar deelt nu wel gul erefuncties uit.

De hele dag hofdames om je heen? Dáár zat Queen Consort Camilla niet op te wachten. Toch geeft ze haar beste vriendinnen nu een erefunctie die er bijzonder veel van weg heeft.

Koninklijke metgezellen

Camilla heeft zes dierbare vriendinnen aangewezen als haar ‘koninklijke metgezellen’. Zij zullen haar vergezellen tijdens officiële afspraken en kunnen zelfs invallen voor haar privésecretaris en adjunct-privésecretaris. Dat lijkt verdacht veel op wat eerst de taak van de Queens ladies-in-waiting was, maar zo wilde de nieuwe Hare Majesteit haar vriendinnen niet noemen.

Zes vriendinnen

Buckingham Palace laat ook weten wie deze royal companions worden. Het gaat om zes vriendinnen die Queen Consort Camilla al lange tijd kent: Sarah Troughton, Jane von Westenholz, Fiona, de markiezin van Lansdowne, Lady Katharine Brooke, barones Carlyn Chisholm en Lady Sarah Keswick.

Camilla met haar vriendin Lady Sarah Keswick op Wimbledon, 2011. Beeld: BrunoPress

Nog een nieuwe aanwinst in het team van koningin-gemalin Camilla is Major Ollie Plunket, die haar equerry wordt en de agenda van Hare Majesteit zal bijhouden. Daarnaast zal Major Plunket Camilla óók bijstaan tijdens officiële afspraken, dus aan metgezellen geen gebrek. Eerder bleek al dat Camilla’s ex-man Andrew Parker Bowles ook zo nu en dan kan invallen voor de nieuwe Queen.

Erebaantje

Net als de vroegere hofdames zullen ook de koninklijke metgezellen niet betaald worden voor hun werk. Achter de Queen Consort mogen aanhobbelen is immers een erebaan. En we snappen ook wel dat ’t een gekke vriendschap wordt als je je besties opeens moet gaan betalen om bij je langs te komen. Naar verluidt zal Camilla dinsdag voor het eerst in het openbaar verschijnen met (een deel van) haar metgezellen, tijdens een receptie in Buckingham Palace.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws