Maakt koning Charles prinses Charlotte de hertogin van Edinburgh?

Niet prins Edward, maar prinses Charlotte zou zomaar de titel van wijlen prins Philip kunnen overnemen.

Sinds het overlijden van prins Philip is de titel ‘hertog van Edinburgh’ niet meer in gebruik. De verwachting was dat het hertogdom aan prins Edward werd doorgegeven, maar nu zeggen royal insiders dat koning Charles ‘m voor prinses Charlotte wil bewaren. Hebben we er binnenkort weer een Duchess bij?

Sorry, Edward!

Lange tijd werd gedacht dat prins Edward, de jongste zoon van Queen Elizabeth en prins Philip, de volgende ‘hertog van Edinburgh‘ zou worden. Edward is namelijk een van de weinige prinsen die nog géén hertogdom heeft: hij is op eigen verzoek ‘slechts’ Earl en geen Duke.

Na het overlijden van prins Philip werd de Edinburgh-titel echter niet meteen aan prins Edward doorgegeven. Ook koning Charles lijkt geen aanstalten te maken om zijn vaders beroemde titel cadeau te doen aan zijn jongste broertje. Volgens sommige royal insiders is dat omdat hij het hertogdom juist voor zijn kleindochter, prinses Charlotte wil bewaren.

Lijn van de troonsopvolging

“Er wordt over gesproken”, vertelt een paleisbron aan de Daily Mail. “De koning hoopt dat de titel naar prinses Charlotte kan gaan. Dat zou een passende manier zijn om de Queen te herdenken – die natuurlijk de titel hertogin van Edinburgh droeg – en het is een manier waarop Zijne Majesteit de lijn van de troonsopvolging kan eren.” Prinses Charlotte is nu derde in lijn van de troon, na haar vader William en broer George, terwijl haar oudoom Edward op nummer dertien staat.

Prinses Charlotte, april 2022. Beeld: BrunoPress

Princess Royal

Maar voor prinses Charlotte zou ook al een andere titel ‘klaarliggen’. Wanneer haar oudtante, prinses Anne, overlijdt, is Charlotte een logische kanshebber om haar titel The Princess Royal over te nemen. Nu zouden we het wel iets voor de Windsors vinden om Her Royal Highness Princess Charlotte Elizabeth Diana of Wales gewoon beide titels mee te geven. Als je à la Charles de monarchie flink wat wilt afslanken, dan houd je nu eenmaal een hoop titels over en wordt het stapelen. Charlotte, Princess Royal, Duchess of Edinburgh dan maar?

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws