Prinses Kate vraagt om hulp bij favoriete kerstnummer

De koninklijke kerst-playlist kan wat hulp gebruiken.

Kerstdrukte, we kennen het allemaal. Een diner plannen, cadeaus inslaan, ervoor zorgen dat zowel de kerstboom als wijzelf er feestelijk uitzien…Voor prinses Catherine valt het ongetwijfeld ook niet mee, want net als vorig jaar organiseert Kate een volledige kerstdienst op 15 december. Nu vraagt ze het ‘volk’ om hulp: ‘Kunnen jullie dan misschien de kerstnummers uitzoeken?’

Toch jammer dat de Queen of Christmas Mariah Carey het niet tot de poll heeft gehaald…

Kate’s kerstconcert

Vorig jaar is Kate Middleton een nieuwe traditie begonnen: het organiseren van een speciale kerstdienst in Westminster Abbey voor vrienden, familie én mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage aan de maatschappij hebben geleverd. Voor wie nog geen uitnodiging binnen heeft, wees niet getreurd. Het muzikale, koninklijke kerstfeestje wordt op kerstavond ook uitgezonden via ITV.

Kerstmuziek

Tijdens de allereerste editie in 2021 wist Kate te verrassen door zelf tijdens de dienst óók achter de piano plaats te nemen en een nummer mee te spelen. We zijn benieuwd of de prinses van Wales ondertussen weer druk aan het oefenen is achter de toesten, maar dat is niet het enige dat ze moet voorbereiden.

Het hele programma blijkt namelijk ook nog niet rond. Zo vraagt prinses Kate via het Twitter-account van Good Morning Britain welk kerstnummer moet klinken aan het einde van de dienst. “De prinses van Wales wil graag jullie hulp bij het kiezen van het laatste kerstlied voor de Together at Christmas-dienst in Westminster Abbey dit jaar,” lezen we bij een poll. Stemmen maar!

Hoewel we maar wat graag wat moderne klassiekers als All I Want For Christmas, of, vooruit dan maar, Jingle Bells, als opties hadden gehad, houdt Kate ’t liever bij ‘klassieke klassiekers.’ We hebben de keuze uit Hark! The Herald (in het Nederlands ook wel bekend als Hoor de eng’len zingen d’eer), Joy to the World (ook ooit gezongen door Mariah Carey, dus misschien wordt die het maar) en O Come, All Ye Faithful (die je wellicht beter kent als Komt allen tezamen).

Er is al meer dan 20.000 keer gestemd, en O Come, All Ye Faithful gaat aan kop. Meestemmen kan nog tot dinsdagavond 19.00 uur. Dus mócht je willen zeggen dat je een bijdrage hebt geleverd aan een koninklijk kerstconcert, dan is dit je kans.

Bron: Hello! magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws