Nieuwe kersthit: Kate Middleton verrast met optreden

Helaas nét te laat voor een plekje in de top 2000.

Lekker bezig, Kate! Krijgt de hertogin van Cambridge naast een prominenter plekje in het paleis nu ook een plekje in de hitlijsten?

Achter de piano

Surprise! Tijdens het koninklijke kerstconcert dat de hertogin van Cambridge eerder deze maand organiseerde, nam Kate zélf plaats op de pianokruk. Afgelopen vrijdag werd het royal muziekspektakel uitgezonden, en de glansrol die Kate zichzelf heeft toebedongen bleef niet onopgemerkt.

Muzikaal talent

Kate Middleton was de drijvende kracht achter het evenement Royal Carols: Together at Christmas: een kerstconcert in Westminster Abbey om iedereen die zich het laatste jaar zo hard heeft ingezet voor de (lokale) gemeenschap een hart onder de riem te steken. Op Kerstavond kon heel Engeland het koninklijke evenement op televisie aanschouwen. Naast zangeressen als Ellie Goulding en Leona Lewis stapte de Duchess zelf ook naar voren als muzikant.

“Het was zonder twijfel een van de meest bijzondere ervaringen van mijn leven”, vertelt zanger Tom Walker. Hij werd tijdens het zingen van zijn For Those Who Can’t Be Here op de piano begeleid door Kate zelf. “Het is niet makkelijk om achter een piano te gaan zitten bij een paar muzikanten waar je nooit mee hebt gespeeld en dat dat ook nog op camera wordt opgenomen, maar ze heeft het geweldig gedaan.”

Andere uitstraling

Een kerstshow presenteren werd al gezien als een grote stap voor de ooit zo verlegen Kate, maar dat ze er zelf ook een rol in speelt, maakt het helemaal af. “Ze straalt uit dat ze zelfverzekerd en vriendelijk is en oprecht plezier heeft”, omschrijft lichaamstaalexpert Judi James Kates optreden aan Daily Mail. Dat ze, vlak voor haar veertigste verjaardag, beter in haar vel zit dan ooit, is uit zulke gebaren goed af te lezen.

“De afgelopen jaren heeft Kate langzaam maar zeker een nieuwe plek binnen The Firm gekregen, een veel meer centrale, krachtige en zichtbare rol, in haar eigen recht”, meent Judi. “Eerst verscheen ze vooral als ‘de vrouw van William’, nu heeft ze haar eigen wereldwijde projecten en goede doelen, en neemt ze stilletjes een steeds grotere rol als matriarch van de familie op zich.” Wat er allemaal schuilgaat achter een deuntje pingelen op de piano!

Kates kersthit

Met een nieuwe plek binnen het paleis zit het dus wel goed, maar ook op muzikaal gebied heeft Kate niets te klagen. Haar verrassingsoptreden werd goed ontvangen door de vele kijkers van het concert. Toegegeven, het was niet het moeilijkste riedeltje (‘Mijn dochter van tien kan dit ook’, oordeelde een twitteraar), maar je moet het toch maar doen, zo voor de camera’s. Horen we het duo binnenkort terug in de hitlijsten?

Kates vroegere muziekdocent kan in ieder geval trots het optreden van zijn pupil on repeat terugkijken op YouTube. In de aanloop naar de royal wedding in 2011 werd de voormalig pianodocent van de hertogin al eens aan de tand gevoeld. Want wat blijkt: Kate heeft van jongs af aan muzieklessen gevolgd, waarvan in elk geval twee jaar piano. “Kate had lessen van ongeveer 1993 tot 1995. Ze was absolutely lovely, een heel fijn persoon om piano te leren.” En dat werpt anno 2021 nog steeds zijn vruchten af.

Bron: Daily Mail, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws