Royale receptie met Camilla, Mathilde, Sophie, Rania, en Mary

Vijf royals maken zich hard voor de goede zaak.

Gisteren schreven we al over het onderonsje van Camilla, Mary en Rania. Zij kwamen samen voorafgaand aan een uitgebreide receptie die Camilla dinsdag hostte. Beide recepties staan in het teken van een VN-campagne gericht op het elimineren van geweld tegen vrouwen. Een bijzonder goed doel, waar dan ook verschillende royals kwamen opdagen.

VN-campagne

De vijf royals kwamen samen in het kader van de ’16 days of activism’ – een campagne van de Verenigde Naties die zich richt op het tegengaan van geweld tegen meisjes en vrouwen. Gastvrouw Camilla heeft al vaker hart voor deze zaak getoond, dus dat zij de bijzondere receptie mocht hosten was dan ook bijzonder passend.

De royals en de popprinses

Bij de receptie waren gisteren uiteraard Camilla, Rania en Mary weer aanwezig. Daarnaast schoof ook Belgische koningin Mathilde aan, en was Sophie van Wessex ook van de partij.

Camilla droeg een witte jurk in een model dat we vaker bij haar gezien hebben, maar scherpe kijkers spotten dat de zoom van de jurk rafelt. In combinatie met de slechte pasvorm is ook de redactie geen fan van dit witte kleedje.

Beeld: Brunopress

Sophie ging vervolgens van top tot teen gehuld in een nette blouse met flared mouwen en een goede pantalon van Emilia Wickstead, een designer die bij meer Britse royals en aristocraten favoriet is.

Een duik in de kleding-archieven van Rania wijst uit dat zij een fit and flare-jurk droeg van Servische designer Roksanda Ilinčić. We hebben onder meer prinses Beatrice al eens in dezelfde jurk gespot, en de Yorkse is bij meer gelegenheden komen opdagen in outfits van Roksanda.

Mathilde komt tevoorschijn in Belgische nationale trots Natan – uiteraard ook favoriet bij onze eigen Máxima. Zij combineerde haar Outfit met een Armani Prive clutch en een stel Gianvito Rossi-pumps.

camilla mary
Beeld: Brunopress

Mary combineert op haar beurt ook een oude vertrouwde longsleeve blouse van Deense designer Jesper Hovring met haar recente stijlfavoriet: een goede flared broek. Een stel eye-catching paarse Gianvito Rossi’s, net als Mathilde, aan de koninklijke voeten en voilà. Wij kronen de Deense bij dezen tot style queen van de dag.

Naast deze vijf bevlogen royals, maakte ook voormalig Spice Girl Melanie Brown (Mel B, voor de kenners) een verschijning. Zij werd in januari dit jaar geridderd vanwege haar werk voor de stichting Women’s Aid die slachtoffers van huiselijk geweld tracht te helpen. Ook waren er twee First Ladies aanwezig: Leone Fatima Maada Bio, van Sierra Leone, en Olena Zelenska, van Oekraïne.

Evenement

Host Camilla sprak de zaal toe tijdens de receptie. “We komen vandaag samen om de confrontatie aan te gaan met wat, terecht, een globale pandemie van geweld tegen vrouwen genoemd mag worden. Tegenover zulke uitdagingen, kan het moeilijk zijn om te weten welke praktische stappen wij kunnen nemen om ook maar te beginnen met het maken van een verschil.”

De 16 Days of Activism van de VN lopen nog door tot en met 10 december, wanneer het Human Rights Day is. Wie weet zien we de komende weken dus nog meer royals die zich inzetten voor de goede zaak.

Bron: People, Daily Mail | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws