Driedubbele dosis royals: Camilla ontvangt Rania én Mary in paleis

Een klein onderonsje voor de grote receptie!

Gisteren was het tijd voor een koninklijk onderonsje in Londen. In royaal blauw ontving Queen Consort Camilla namelijk twee andere royal ladies: de koningin van Jordanië, Rania, en de kroonprinses van Denemarken, Mary.

Nobel doel

De ontmoeting tussen de drie koninklijke dames had een bijzonder goede reden. Het drietal kwam namelijk samen in het kader van de ‘16 Days of Activism’ – een campagne die zich richt op het elimineren van geweld tegen meisjes en vrouwen.

Vandaag zal Camilla nog een receptie houden op Buckingham Palace die ook in het teken staat van deze belangrijke campagne. Maar bij wijze van voorpret maakte de koningin-gemalin dus vast tijd voor Rania en Mary.

Business outfits

Voor het royale onderonsje staken twee van de royals zich in verschillende tinten blauw, maar leek Mary die memo niet te hebben gekregen. De style experts van @Royalfashionpolice weten precies te melden wat de ladies droegen voor hun mini-receptie.

Beeld: BrunoPress

Camilla koos voor een kleedje van Fiona Clare Couture. Getuige het feit dat zij minder dan een week geleden in exact dezelfde jurk verscheen bij het staatsbezoek vanuit Zuid-Afrika, kunnen we wel concluderen dat de jurk een duidelijke favoriet is van Charles’ metgezel.

Naast haar straalde Jordaanse koningin Rania in petrol-blauw business casual. De altijd piekfijn geklede royal kwam goed voor de dag in een nieuwe cocktailjurk van Badgley Mischka en een stel Dior-pumps. Met zulke labels zit je natuurlijk altijd goed.

De enige die niet in blauw kwam opdagen was Deense kroonprinses Mary. In een monochrome designer-outfit met een top van Valentino’s toegankelijkere RED Valentino-lijn (of tja, toegankelijker: deze top kostte alsnog bijna €600) en een rok van Dolce & Gabbana liet Mary zich op haar business best zien.

16 dagen

Dit is overigens niet het enige event binnen de 16 Days of Activism dat deze week plaatsvindt in London. Vandaag host Camilla namelijk ook een uitgebreidere receptie als onderdeel van de VN-campagne. De Queen-Consort heeft zich al vaker betrokken getoond bij de strijd tegen vrouwengeweld. Zo was haar eerste publieke verschijning alleen als koningin in oktober op de kraamafdeling van een ziekenhuis, waarvan Buckingham stelde dat deze een ‘sleutelrol’ had voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Bij de receptie vandaag zullen ook Mary en Rania weer aanwezig zijn. Daarnaast maakt de Belgische koningin Mathilde haar opwachting en zal ook Sophie, gravin van Wessex aanwezig zijn. Daarnaast is het een belangrijke dag voor Camilla’s ‘koninklijke metgezellen’. Deze kersvers aangewezen vriendinnen van Camilla, die nadrukkelijk géén ladies in waiting zijn, verschijnen namelijk ook voor het eerst in hun nieuwe rol.

Bron: People Magazine, Daily Mail | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws