Queen Rania van Jordanië: ‘Mijn doel is om een leuke oma te zijn’

Ze ziet het al helemaal voor zich.

Koningin Rania van Jordanië heeft nog geen kleinkinderen, maar verheugt zich daar al wel op. In een interview met Good Morning America deed ze uit de doeken dat ze niets liever wil dan een ‘leuke oma’ zijn.

Twee verlovingen

In het interview met Good Morning America vertelde Rania over de aanstaande huwelijken van haar kinderen. Haar oudste kind, kroonprins Hussein, is verloofd met Rajwa Al Saif. Haar oudste dochter prinses Iman, is verloofd met Jameel Thermiotis. Beide huwelijken zullen volgend jaar plaatsvinden, met slechts een aantal maanden ertussen. De wedding planning is volgens de koningin “enorm hectisch, maar dan wel de beste vorm van hectisch”.

Lieve boodschappen

De verloving van Iman en Jameel werd op 6 juli bekendgemaakt door de Royal Hashemite Court, de verloving van Hussein en Rajwa op 17 augustus. Over beide verlovingen had koning Rania iets liefs te zeggen. “Gefeliciteerd mijn liefste Iman; je lach is altijd al een gift of love geweest die ik koester sinds de dag dat je werd geboren. Ik wens jou en Jameel een leven gevuld met liefde en blijdschap!”, schreef ze destijds op social media. Ook bij Hussein liet ze lieve woorden achter: “Ik wist niet dat het mogelijk was om zoveel vreugde in mijn hart te houden! Gefeliciteerd mijn oudste prins Hussein en zijn prachtige bride-to-be, Rajwa.”

Iets om naar uit te kijken

Hoewel Rania zich enorm op beide huwelijk verheugt, kijkt ze stiekem nog meer uit naar een ander gedeelte. Ze ziet zichzelf al helemaal voor zich met kleinkinderen. “Ik zei altijd dat mijn favoriete titel die van mama is, maar ik denk dat dat al gauw zal veranderen naar ’taeta’. Dat is het Arabische woord voor oma. Mijn doel is om een leuke oma te zijn. We hebben er in het Arabisch zelfs een gezegde voor: ‘Geen enkel persoon is ons dierbaarder dan onze kinderen en kleinkinderen’. Ik heb er enorm zin om in binnenkort baby’s in mijn leven te hebben.”

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws