Leuk detail: dochter ‘hofdame’ Camilla koppelde Harry en Meghan

Camilla's 'koninklijke metgezellen' lijken wel degelijk invloed te hebben in het paleis!

Deze week wees Queen Consort Camilla zes vriendinnen aan die haar ‘koninklijke metgezellen’ zullen worden. Hofdames mogen we hen officieel niet noemen, al lijkt de rol daar wel veel op. En dat deze zes dames ook een vinger in de pap hebben binnen koninklijke kringen, blijkt wel uit dit grappige detail.

Jane von Westenholz

Een van Camilla’s kersverse koninklijke metgezellen is haar vriendin Jane von Westenholz. Zij is getrouwd met Piers, baron von Westenholz, die dan weer een maat van koning Charles is. Hun kinderen zijn daardoor ook goede bekenden van prinsen William en Harry. Janes dochter Violet von Westenholz heeft zelfs een héél belangrijke rol gespeeld in het leven van de broers.

Koninklijke cupido

In zijn jeugd raakte prins Harry al bevriend met Violet von Westenholz en het contact bleef altijd goed. Inmiddels werkte zij als PR-director voor Ralph Lauren. We weten niet hoe precies, maar Violet raakte een aantal jaar geleden ook bevriend met ene Meghan Markle. De marketingdame en de Amerikaanse actrice werden onder andere samen op Wimbledon gezien.

Niet gek dus dat Violet vaak wordt aangewezen als degene die prins Harry en Meghan Markle aan elkaar gekoppeld heeft. Zij zou in de zomer van 2016 een blind date geregeld hebben tussen de actrice en de prins, omdat ze dacht dat haar jeugdvriend en nieuwe Amerikaanse vriendin goed bij elkaar zouden passen.

Beeld: BrunoPress

Waarin Violet gelijk kreeg, want ruim een jaar later waren de tortelduifjes verloofd. “Het is een fantastisch verhaal en ik weet zeker dat ze heel blij worden samen. Ik ben gewoon blij dat zij heel blij zijn. Ze zijn geweldig samen,” zei ze destijds over het royal koppel in The Telegraph.

Hoewel Harry en Meghan het hof inmiddels hebben verlaten, zijn de Von Westenholzen nog altijd goed vertegenwoordigd in het paleis met Jane als Camilla’s royal companion. In deze rol zal zij onder andere de Queen Consort vergezellen tijdens officiële afspraken en de privésecretaris van Camilla bijstaan. En wie weet, af en toe wat informatie over de Sussexjes doorspelen?

Bron: Honey, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws