Prinses Marie doet boekje open over band met familie

De prinses zal haar kerst in elk geval niet doorbrengen met schoonmoeder Margrethe.

Het rommelt al langer binnen de Deense paleismuren. Van ‘afgepakte’ titels, tot publieke onvrede vanuit de koninklijke gezinsleden, en van eenzame kerst tot aankomend vertrek richting een ander continent: het is hard gegaan de afgelopen weken.

Marie vertelt

De vrouw van koningin Margrethes jongste zoon ging enkele dagen geleden in gesprek met Spaanse krant El Pais over haar leven aan het hof, haar carrière, en natuurlijk: haar familie. Zo vertelt zij onder meer dat ze het ontzettend belangrijk vindt om goed te blijven praten met haar kroost.

“Het is heel belangrijk om samen te zijn en in vertrouwen over alles te kunnen praten, als een familie”, deelt Marie onder andere. En welk moment is daar beter voor dan een gezamenlijk diner? Ook bij het gezin rond prins Joachim vinden dan de beste gesprekken plaats, legt Marie uit.

Sneer

Het is moeilijk om deze uitspraken niet te zien binnen de context van de problemen aan het Deense Hof. Zo raken de kinderen van Joachim met ingang van volgend jaar hun titels als prinsen en prinses kwijt – en daar ontstond nogal wat ophef over. Margrethe heeft later nog haar excuses aangeboden en weet alle trammelant aan ‘communicatieproblemen’ – júist waar Marie nu met zoveel verve over praat.

Geen wonder dus, dat Joachim en Marie hebben besloten hun feestdagen op een geheime locatie door te brengen. Een hereniging met Margrethe zit er, zelfs in het kader van de kerstgedachte, niet in dit jaar.

Hecht gezinnetje

Marie deelt bovendien dat zij bijzonder trots is op haar samengestelde familie. De twee oudste zoons van Joachim met zijn eerste vrouw Alexandra, Nikolai en Felix kunnen het namelijk prima vinden met de twee jongsten, Henrik en Athena.

“Ik zeg altijd tegen mijn man dat we zoveel geluk hebben, omdat de vier kinderen zoveel van elkaar houden ondanks hun leeftijdsverschil”, stelt Marie. “Ik zal ze altijd aanmoedigen om er hun hele leven voor elkaar te zijn. Als we in Denemarken zijn, doen ze veel samen. Hen verenigd te zien is heel belangrijk voor ons als ouders.”

Kortom: de vier kids van Margrethes jongste zoon kunnen prima op elkaar bouwen, als we Marie zo horen. En daar kan een titel dan weer weinig aan veranderen.

Bron: Hello! Magazine, El Pais | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws