Emily in Paris-cast blikt terug op enorme cliffhanger

Ook de castleden waren in shock door de cliffhanger.

Het derde seizoen van Emily in Paris eindigde met een grande cliffhanger. Want wow, wat gebeurde er veel in die laatste vijf minuten. Wij waren niet de enige die in shock waren over de cliffhanger. De cast heeft er namelijk ook het een en ander over te zeggen.

Let op, dit artikel bevat spoilers. 

De cliffhanger

Zoals we van Emily in Paris gewend zijn, kijkt de serie altijd lekker weg. Maar de laatste paar minuten van de laatste aflevering zorgden ervoor dat we op het puntje van onze stoel zaten. Camille (Camille Razat) en Gabriel (Lucas Bravo) wisselden bijna hun ‘I do’s‘ uit tijdens hun verlovingsfeest, maar Camille (die het ook had aangelegd met de Sofia (Melia Kreiling) brak het af. Dit omdat ze niet meer kon ontkennen dat haar soon to be husband gevoelens heeft voor Emily (Lily Collins) die inmiddels een steady relatie had met Alfie (Lucien Laviscount). Maar omdat Alfie geen tweede keus wilde zijn, brak hij de relatie on the spot af. O, en dan kwam ook nog die ene onthulling waarin Gabriel met Emily deelt dat Camille zwanger is. Yep, en dit alles in de laatste vijf minuten van aflevering tien van Emily in Paris.

“Ik hoorde alle eindes en dacht dat het alternatieve eindes waren”, vertelt Lily over het script aan Entertainment Tonight. “Daarna besefte ik dat het allemaal eindes tegelijkertijd waren (…) Ik dacht echt ‘What the f**k? Wat?!” Ook Lucas Bravo vond het einde nogal wat. De acteur omschreef de finale als ‘a big firework‘.

Waarom brak Camille de bruiloft af?

Creator Darren Star vertelde aan Deadline meer over de bruiloft, met name over Camille’s beslissing om de bruiloft af te breken. “Ik denk dat ze uiteindelijk een persoon is die nooit iemand in het huwelijk wil manipuleren.” Er waren zoveel dingen gaande op het moment dat Camille en Gabriel tegenover elkaar stonden bij het altaar: haar pact met Emily om geen van beiden iets te beginnen met Gabriel, bijvoorbeeld. “Camille wist dat Gabriel en Emily iets hadden wat zij nooit heeft gehad met Gabriel.” Maar ook het idee dat ze haar moeders droom leeft, stond haar tegen. “Ze wilde haar eigen hart volgen en haar eigen leven hebben.”

Is Camille echt zwanger?

Gabriel deelde dan wel met Emily dat Camille zwanger is, maar wij kunnen toch niet de enigen zijn die zich afvroegen of het wel écht waar is? Of de Française daadwerkelijk zwanger is, moeten we helaas even afwachten. Maar Camille Razat deelde al wel niet heel enthousiast te zijn over een eventuele bump. Zo vertelde ze in gesprek met ET dat ze hoopt dat ze de bump niet te lang hoeft te dragen. Ook vindt ze het idee spannend om met een baby te moeten werken. “Ik had ooit eens een shoot met een baby en dat was moeilijk en stressvol. Ik ben altijd bang dat ik de baby pijn doe”, vertelde ze. “Ik kan niet met baby’s omgaan. Ik hou van ze, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen.”

Ook is het nog maar de vraag of de baby in seizoen 4 geboren zal worden. “We hebben nu drie seizoenen gehad over een tijdspanne van ongeveer zes maanden”, legt Darren Star uit. “Dus ik weet niet of we in seizoen 4 een baby gaan zien.”

Is er een romantische toekomst weggelegd voor Emily en Gabriel?

Of Emily en Gabriel een relatie zullen krijgen is natuurlijk een van de prangende vragen, maar het gaat hoe dan ook niet makkelijk worden. “Ze zijn star-crossed lovers”, aldus Star. “Emily en Gabriel zitten in een ingewikkelde situatie. Deze personen hebben echt gevoelens voor meer dan één persoon en het zijn oprechte gevoelens, maar het is ingewikkeld.”

Hoe zit het met Alfie?

Alfie is inmiddels ook uitgegroeid tot een publieksfavoriet. Maar of hij en Emily ooit nog bij elkaar zullen komen, daar heeft ook Lily haar twijfels over. “Emily heeft moeten vechten om Alfie terug te winnen, dus ik denk niet dat dat weer gaat gebeuren”, vertelde ze aan ET. “Emily weet niet hoe Alfie zich daarbij voelt en ze weet ook niet hoe Gabriel erin staat. Hij en Emily hebben wel hun gevoelens met elkaar gedeeld, maar er komt een baby aan.”

Ook Star vermoedt dat er geen toekomst is tussen Alfie en Emily. “Ik denk niet dat hij romantisch gezien in beeld blijft”, vertelde hij daarover aan Deadline. “Ik denk niet dat Alfie uit de show wordt geschreven. Hij heeft absoluut een reden om in Parijs te zijn, en hij werkt met Gabriel. Ik denk dat alle karakters nog steeds met elkaar verbonden blijven, maar op een ingewikkelde manier.”

Bron: Deadline, ET, US Weekly, Marie Claire | Beeld: Netflix

Laatste nieuws