Waarom prinses Anne de kerstceremonie niet kon bijwonen

Ze had er een goede reden voor.

Op eerste kerstdag kwam de royal family weer bij elkaar voor de traditionele wandeling in Sandringham. En hoewel we menig lid van de koninklijke familie konden spotten, schitterde prinses Anne in afwezigheid. Waarom was de enige dochter van wijlen Queen Elizabeth niet aanwezig?

Kerstceremonie

Een royal Christmas is niet compleet zonder een wandeling in Sandringham. Dit jaar was het de eerste keer dat de royal family dat deed zonder wijlen koningin Elizabeth, en was het tevens de eerste kerkdienst die Charles bijwoonde als King en Camilla als Queen Consort. Als kers op de taart was het ook de eerste keer dat prins Louis aanwezig was tijdens de wandeling. En wat is de jonge prins gegroeid! Tijdens de wandeling liet hij de harten van het publiek smelten door achter zijn zus, Charlotte aan te rennen. En hoewel de Wales’jes genoeg aandacht trokken tijdens de wandeling, viel het royaltykenners op dat er een lid van de koninklijke familie nergens te bekennen was.

Verkoudheid

Prinses Anne kon niet aanwezig zijn bij de kerstceremonie, omdat ze volgens Hello! last had van een verkoudheid. Omdat ze de kerstceremonie heeft overgeslagen, wordt stiekem gehoopt dat Anne wel bij de nieuwjaarsdienst aanwezig zal zijn samen met koning Charles. Mocht dat niet het geval zijn, heeft Anne dit jaar alsnog een knappe prestatie geboekt. De prinses heeft namelijk de meeste koninklijke afspraken gemaakt van alle leden van de koninklijke familie in 2022.

Volgens een telling van Reboot SEO Company heeft Anne dit jaar 214 afspraken gehad. Dat zijn er meer dan haar broer, de koning, die de afgelopen 12 maanden 181 afspraken had namens de koninklijke familie. Tevens nam de prinses na het overlijden van haar moeder ook wat persoonlijke taken op zich, bijvoorbeeld het begeleiden van de kist van Elizabeth van Schotland terug naar het Verenigd Koninkrijk.

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws