Déze royals hebben een bijbaantje

Een royal of niet, arbeid adelt!

Dat royals niet krap bij kas zitten, is één ding wat zeker is. Waar Koning Charles, zijn vrouw Camilla en de prins en prinses van Wales elk jaar een flink bedrag van de overheid op de rekening gestort krijgen voor hun koninklijke taken, houden andere royals er een commercieel bijbaantje op na. En ook onze eigen koning klust nog wel eens bij!

Harry & Meghan

Voordat de Sussexjes afstand deden van hun rol als senior leden van het koningshuis, kregen ze jaarlijks een flinke bak met geld van de Britse overheid. Maar nu moeten de Duke en Duchess (weer) zelf hun inkomsten generen én ze zitten bepaald niet stil. Zo klusten ze bij als hoofdpersonen in hun eigen docuserie – waar ze maar liefst 100 miljoen dollar voor zouden hebben gekregen – lanceerde Meghan haar eigen podcast ter waarde van 25 miljoen, en heeft Harry zich ontpopt als schrijver voor een mooi bedrag van omgerekend 42 miljoen euro. Levert al die drama met het Britse koningshuis toch nog wat op!

Zara en Mike Tindall

Zara en Mike Tindall, dochter en schoonzoon van prinses Anne en kleinkinderen van de inmiddels overleden Queen Liz, zijn erg ondernemend en verdienen bij met een tal van commerciële deals. Waar Charles and de prins en prinses van Wales geen geld mogen verdienen met commerciële deals, mogen Zara en Mike dat wel. Het ondernemende stel heeft dan ook deals met luxemerken zoals Land Rover, Rolex en Magic Millions. Ook klust voormalig rugbyspeler Mike bij als host van zijn podcast en heeft Zara een eigen winkel met outdoor-kleding. Goed bezig!

Kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland

Ook de vrouw van kroonprins Pavlos, Marie-Chantal, zit zeker niet stil. In 2000 begon ze haar eigen luxe kinderkledingmerk dat vernoemd is naar haarzelf. Daarnaast publiceerde ze in 2019 haar eerste boek. Niet gek!

Willem-Alexander

Als laatste houdt onze koning Willem-Alexander er naast al zijn koninklijke taken ook een geheim bijbaantje op na. Met zijn taken als koning heeft Willem-Alexander een volle agenda, maar toch klust onze koning af en toe bij als co-piloot. Hij doet dit anoniem en ziet dit echt als zijn hobby. Om je vliegbrevet te houden, moet je minstens 150 vlieguren halen. Dus onze koning spendeert aardig wat uurtjes in de lucht. Keep your eyes open de volgende keer als je met KLM vliegt!

Bron: Hello, Koninklijkhuis.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws