Beeldig in bordeaux: deze royals dragen de trend

Flaneren in bordeauxrood, zo pak je dat aan!

Met de feestdagen trekt iedereen z’n kerstbeste kloffie uit de kast, waarbij weelderig groen en bordeauxrood niet geschuwd werden. Maar ook na de jaarwisseling blijkt bordeauxrood nog altijd een populaire keuze. We delen een aantal van onze favoriete wijnrode looks van de afgelopen periode!

Letizia met een doorkijkje

felipe letizia
Beeld: Brunopress

Eerder deze week maakte Letizia haar opwachting bij een Spaanse militaire ceremonie in een lange japon in bordeauxrood. Ook al is dit een behoorlijk bedekkende jurk, Leti voorkomt dat het geheel ouwelijk overkomt met de elegante doorkijkjes die stijlvol afgewerkt zijn met kant. De jurk van modehuis Varela is een eerder gezien exemplaar, en net als Letizia zijn wij fan!

Mary gaat voor gouwe ouwe

Ook Deense kroonprinses Mary verscheen bij één van haar eerste royal duties dit jaar weer in een eerder gedragen jurk in ’t wijnrood. Het ontwerp van Lasse Spangenberg zit de prinses als gegoten, en de cape geeft het verder toch vrij simpele kleedje nét dat beetje extra.

Traditie maakt plaats

Extra leuk aan Mary’s keuze voor bordeaux, is dat zij hiermee in één klap matchte met haar schoonmoeder. De Deense koningin Margrethe had namelijk haar vorige hofjurk, die al 25 jaar dienst deed, ook ingeruild voor een dieprood exemplaar. Wie heeft hier nu wie geïnspireerd?

Warme kleuren wintersferen

maxima bordeaux
Beeld: Brunopress

Ook Máxima bewees medio vorige maand dat je in bordeauxrood altijd goed voor de dag komt. En zoals het zoveel royals betaamt, ging onze koningin voor een sterk staaltje ton sur ton (sur ton) met een geheel rode outfit. Royal Fashion Police duidt de outfit als een eerder gedragen mantel van Valentino, een rok van Natan en een stel sandalen van Gianvito Rossi. Zelfs de teennagels van de queen zijn roodgelakt – da’s nog eens oog voor detail!

Grieken gaan ervoor

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie- Chantal G (@mariechantal22)

En ten slotte: bordeauxrood is natuurlijk bij uitstek geschikt voor de feestdagen. Maar de kleur komt hoe dan ook goed tot z’n recht in absolute glamour-outfits – en dat bewijzen ook de Griekse heren in dit feestelijke kiekje. Marie-Chantal deelde eind vorig jaar deze zoete foto, waarop maar liefst drie van de zeven gezinsleden in wijnrood gekleed gaan. Van Olympia’s designerkleedje van Emilia Wickstead, tot de bordeauxrode colberts van manlief en tienerzoon Odysseas: de familie staat er keurig én kleurig op. Letten de overige royal heren op? Zo kun je een nette outfit dus óók aanpakken.

Bron: Beau Monde archief, Royal Fashion Police | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws